Langere tijd op elkaars lip zitten, of alleen in de lockdown, hoe doe je dat?

Hoe gaat het met je?
En met de sfeer in huis?
Hoe gaat het met de onderlinge communicatie?De eerste versie van dit blog schreef ik op 25 maart, net na het begin van de eerste lockdown. We hadden toen nooit kunnen bedenken hoe lang we binnen zouden zijn met elkaar of misschien alleen, na een pauze in de zomer.
Misschien werk je op een plek waar je nog naar toe mag of moet, maar waar ook alles anders is.

Je hebt vast al gemerkt dat je er van alles in tegen kunt komen. Van angst, onderhuidse irritaties die zichtbaarder worden, botsende gewoontes, stress door onzekerheid en piekeren. Ook maatschappelijk, hoe ga je om met mensen die denken dat corona een onschuldig griepje is?
Nu goed met je emoties om kunnen gaan en goed kunnen communiceren kan een groot verschil uitmaken en valt niet altijd mee.

De deelnemers van de laatste retraite die ik  in Spanje gaf, vlak voor de eerste lokdown, kwamen in die zin goed beslagen ten ijs.
We hebben een hele week geoefend met Geweldloze Communicatie en mindful luisteren. Elke avond beoefenden we metta-of compassiemedatie. Dat had ik graag aan jullie allemaal gedeeld als voorbereiding op deze tijd.

Vlak na de eerste lockdown kwam ik een mooi verhelderend stuk in de krant tegen over Geweldloze Communicatie.
Lees hier het artikel: Luisteren om te begrijpen, zeker nu je dichter op elkaars lip zit 

Wil je meer lezen over Mindful communiceren? Afgelopen november kwam een boek uit over mindful communiceren waar ik hoogstuk twee van heb geschreven.
Het boek heet ‘De kunst van mindful communiceren”.

Sinds de eerste lockdown organiseer ik regelmatig gelegenheid om samen online te mediteren. Deze bijeenkomsten zijn gratis.
Kijk hier voor de data.
(Als je wilt kun je een donatie doen naar de stichting free a gir)

Verder hier ook een link voor Mindful yoga-oefeningen zodat je die ook bij de hand hebt als je thuis in beweging wilt blijven en meteen je aandacht en innerlijke rust wilt trainen.
Op deze pagina staat verder ook een drie minuten adempauze om jezelf te resetten als je in een stressmodus verstrikt raakt en de oefening Verzachten, Kalmeren, Toestaan die je helpt om te gaan met pittige emoties.

Online-coaching werkt
Heb je vragen over hoe in balans te blijven? Zat je al op de grens van een burn-out of ben je herstellende en zijn de veranderingen door de coronacrisis net wat je er niet bij kunt hebben?
Stuur me gerust een mailtje of vraag een gratis vrijblijvend gesprek aan voor coaching via zoom.
Ik werk sinds 2014 op deze manier en dit blijkt zeer effectief. Sinds ik terug ben in Drenthe, geef ik ook wandelend coaching, ook dat is populair.
Wil je een los coachingsgesprek en geen traject?  Dat kan ook, plan dat hier in.

Werkgevers vergoeden de coachingstrajecten steeds vaker.

Graag tot binnenkort!

Ik denk aan jullie!

Warme groet,

Sietske
Ps. er zijn steeds meer trainingen die je online kunt volgen, waaronder de 8-weekse mindfulnesstraining. Houd de nieuwsbrief in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan