Over Sietske

Sietske de Haan is de oprichter van Compassion in Business en is één van de eerste mindfulnesstrainers in Nederland.

Vanaf 2000 begeleidt ze mensen in het omgaan met stress en traint ze mensen in aandachtiger en compassievoller leven. Ze traint veel artsen en andere drukbezette mensen die op een gezondere manier het mooiste van zichzelf in de wereld willen zetten.

Ze onderzoekt altijd met je: wat is écht belangrijk voor je?
Wat beweegt jou?
Wie wil je zijn?
Wat wil je echt DOEN in je leven?

Klanten ervaren haar als onvoorwaardelijk, veilig, liefdevol en nuchter.
Ze komt snel tot de kern.

Wil jij ook samen onderzoeken wat jij nodig hebt? Wat jij in de wereld neer wilt zetten? Als ondernemer, arts (zie ook Gezonde Dokter) of mens met een mooie missie?

Om steeds meer te leven vanuit zelfzorg, zelfcompassie en compassie voor de wereld om je heen.
Belangrijke voorwaarden om gezond en bevlogen te kunnen werken.

Haar eigen geschiedenis:

Ze heeft zelf de kracht van mindfulness en compassie ervaren in de tijd dat ze als jongvolwassenen jarenlang ernstig ziek was. Ze ontdekte hoeveel je met je geest voor jezelf kunt doen, als het er echt opaan komt.

Sietske: “Ik zag dat geluk en innerlijke rust in essentie niet afhangt van je omstandigheden.
Tegenwoordig kan ik weer hardlopen, aan krachtsport doen en intensief in mijn eigen bedrijf werken. Maar toen ik eind twintig was, was ik bijna volledig bedlegerig en kon ik alleen op betere dagen naar buiten met een rolstoel. Dit was het gevolg van een chronische ziekte die zich vanaf mijn veertiende openbaarde.

In de periode vóór mijn meest zieke tijd heb ik gelukkig leren mediteren en ervaren dat ik gelukkig kan zijn, veel liefde en diepe kalmte kan ervaren, ongeacht hoe ziek ik ben.

Ik voelde hoeveel kracht en inzicht dit gaf, dus flink ziek ging ik zelfs regelmatig op retraite: liggend mediteren kan ook.
Ik leerde diepgaand ervaren hoe zelfs de kleinste gedachte effect heeft op de energie in ons lichaam en was extra gemotiveerd om dit proces in goede banen te leiden.
Mijn meditatie-ervaringen hebben me door die ziekste periode geholpen, ik kon ‘mezelf ‘ blijven ervaren als meer dan ziek: als bewustzijn en compassie.
Daarnaast merkte ik hoe positief die ervaringen doorwerkten in mijn lichaam.
Toen ik begin dertig was kwamen er medicijnen die me nog verder hielpen en een heel goed voedingsadvies en ben ik doorgegaan met beoefenen van meditatie en later ook chikung. Ik knapte steeds verder op.

Ik wist dat ik niets liever wilde dan dit ook delen.
Na veel retraites en opleiding ben ik in 2000 begonnen met begeleiden van vipassanameditatie en in 2005 heb ik mijn eigen mindfulnesscentrum opgericht, Sense Aandachttraining in Groningen.
Na 8,5 jaar heb ik dit centrum verkocht en ben vervolgens grotendeels in het buitenland gaan werken in retraites en (online) coaching.

Vanaf het begin heb ik veel artsen getraind. Een groep die zelfzorg, (zelf)compassie en energie- en aandachtsmanagement goed kan gebruiken.
Het prettige van het trainen van artsen is de gedeelde praktische instelling en zorg voor anderen. Als artsen zelf echt aandachtig zijn en (zelf)compassie ontwikkelen, kunnen ze ook veel meer kunnen betekenen voor de mensen met wie ze werken en wellicht ook burn-out voorkomen.
Verder train ik veel drukbezette mensen in allerlei andere verantwoordelijke banen.

Ik werk in diverse trainingen samen onder de naam Gezonde Dokter met de huisartsen Ans Tiessen, Margreet Teelken en Vivian van Vliet. Verder rond leiderschap met organisatieadviseur Ellie van der Est.

Mijn grootste drijfveer is liefde, compassie en aandacht inzetten daar waar het het hardst nodig is. Compassie in Actie!

Ben je benieuwd hoe Compassion in Business jou of je organisatie kan helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Documentairemaker Jaap Verhoeven maakte in 2014 dit filmpje over mijn werk en leven.

Benieuwd hoe ik jou of je organisatie kan helpen?

Neem vrijblijvend contact op!