Mindfulnesstraining, leefstijl en voeding
vanaf dinsdagavond 21 september

 

Retraite Sietske de Haan

Mindfulness

Ontdek de kracht van aandacht en versterk je persoonlijk leiderschap en het effect ervan op je werk en privéleven.

Voeding

Leer voelen wat je lichaam echt nodig heeft. Dit deel wordt gegeven door huisarts Margreet Teelken

Samen leren

We oefenen (online) in groepsverband, zo ervaar je ondersteuning van de groep.

Meer stress in deze periode? Verlang je naar rust in je hoofd en meer energie?

Bijna iedereen merkt dat deze tijd met corona extra stress oplevert. Soms veel stress.
Misschien heb je al anderhalf jaar anders moeten werken of vrees je voor je inkomen.
Of je had al burn-outklachten en is dit net niet wat je erbij kon hebben.

Veel van mijn deelnemers werken in de zorg en merken te weinig tijd te hebben om bij te komen van wat ze allemaal meemaken.

Goed voor jezelf zorgen en gezond eten kan in deze tijd een extra uitdaging zijn.
Liefdevol met jezelf omgaan met alle stress en emoties ook.

Verder wordt duidelijk dat als je gezond bent en goed op gewicht, de kans dat je heel ziek wordt door het coronavirus kleiner is. Maar juist nu gezonder gaan eten en leven kan super moeilijk zijn. In samenwerking met huisarts Margreet Teelken wil ik je daar de komende tijd graag bij helpen.

Wat heb jij nu nodig met alles wat deze tijd van je vraagt? Hoe kun jij zo goed mogelijk voor jezelf zorgen?

Weet dat je het niet alleen hoeft te doen!

Leer je batterij weer op te laden

Samen met leefstijl huisarts Margreet Teelken help ik je graag in 8 weken jezelf te versterken en vooral liefdevol, geduldig en zorgzaam met jezelf om te gaan.

Zo ga je stap voor stap meer focus, veerkracht en zelfcompassie ervaren.

EFFECTIEF BEWEZEN

De training bestaat uit het bewezen effectieve programma van de mindfulnesstraining waar ik intussen 16 jaar les in geef. Margreet gaat je helpen in stapjes en met plezier gezonder te eten. We hebben dit programma zowel en live gegeven in Groningen en Norg als online, en zien er naar uit het weer aan te bieden.

Mindfulness heeft de volgende resultaten:

 • Betere focus en concentratie
 • Afname van allerlei gezondheidsklachten
 • Beter slapen
 • Meer kunnen genieten door er echt te ‘zijn’
 • Meer levenslust
 • Effeciënter werken
 • Meer innerlijke rust
 • Beter communiceren
 • Beter onderscheiden wat belangrijk is
 • Het ondersteunt je persoonlijke leiderschap
 • Beter herkennen wat je nodig hebt en wat nu echt belangrijk is

Mindfulnesstraining plus voeding

in samenwerking met huisarts Margreet Teelken

WAT LEER JE IN DE MINDFULNESSTRAINING

 • minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;
 • signalen in je lichaam eerder te herkennen en je grenzen te respecteren;
 • met mildheid en humor met jezelf om te gaan;
 • effectiever omgaan met stresssituaties;
 • jouw mogelijkheden beter te benutten.
 • leren zien wat er wél kan.

Wat leer je over voeding

 • stap voor stap je bloedsuikerspiegel in balans brengen;
 • liefdevol omgaan met onderliggende patronen die ten grondslag kunnen liggen aan snoepen en ongezond eten;
 • plezier krijgen in en kennis over voedende voeding;
 • minder lege brandstof eten en meer versterkende bouwstoffen;
 • voeding eten die sluimerende ontstekingen remt;
 • nieuwe recepten en ideeën.

Ervaring van een deelnemer

De cursus heeft me veel gebracht

 Ik had behoefte aan structuur om de mindfulnessbeoefening te ondersteunen. Daarnaast had ik, door het lange thuis zitten en thuis werken steeds minder zin om goed voor mijn lijf te zorgen, oa door gezond en lekker te koken (terwijl ik normaalgesproken heel graag in de keuken sta).
De mindfulness-en leefstijl training leek me daarom een mooie combinatie.
Ik was erg benieuwd hoe het zou zijn om de cursus online te doen, en ik was positief verrast: er was meteen een vertrouwde, warme sfeer in de groep, en volop mogelijkheid om van elkaar te leren. De cursus heeft me veel gebracht: ik had daarna meer energie, meer levenslust, en een betere band met mijn lijf.
Katerina, Socioloog, universitair docent

Deze training wordt mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar of werkgever. Vraag het even na!

wanneer is deze live online mindfulnesstraining:

Start: 21 september. Was 14 september.  Vervolgens, 5, 19 en 26 oktober, 2, 9 16 en 23 november. Tijd: 19.15 uur tot en met 21.45 uur. De stiltedag is op 7 november  van 10.00 uur tot 16.30 uur. De stiltedag is live in Nieuw-Allardsoog in Bakkeveen.

Bekijk hier een open les van voorjaar 2019 over deze training.

Jouw trainers

Sietske de Haan, Mindfulnesstrainer

Mijn drijfveer is mensen helpen ontdekken wat de krachtige effecten zijn van onvoorwaardelijke vriendschap sluiten met jezelf en met het leven.

Sinds 2005 begeleid ik als mindfulnesstrainer en coach met veel plezier mensen die effectiever om willen gaan met stress, gezondheidsklachten of grote veranderingen in hun leven. Sinds 2014 doe ik dit ook online.

De meeste deelnemers die meedoen zijn mensen die op een keerpunt staan in hun leven of te maken hebben met stress, concentratieproblemen, gezondheidsklachten en mensen die hun talenten effectiever willen benutten en meer tevredenheid willen ervaren.

Margreet Teelken, huisarts geinteresseerd in leefstijl

Mijn missie is om mensen te ondersteunen zichzelf te versterken door goede zelfzorg. Onder goede zelfzorg versta ik: leven met liefdevolle aandacht voor jezelf en de ander, het eten van volwaardige voeding, regelmatig bewegen en zorgen voor goede slaap en ontspanning. mindfulness is hierin behulpzaam.

Zelf heb ik gemerkt dat ik door dagelijks te mediteren en mindfulness te beoefenen veel meer rust ervaar. Verder ben ik me hierdoor bewuster van wat zich in het moment afspeelt en dat helpt me om betere keuzes te maken die passen bij wat écht belangrijk is in mijn leven.
Ik gun iedereen mindfulness, het zet je even stil, haalt je uit de ratrace en helpt je te focussen op je eigen wijsheid die altijd diep in jou al aanwezig was, maar die je door de drukte niet kon vinden.

Verder werk ik samen met Sietske en de huisartsen Vivian van Vliet en Ans Tiessen in het project Gezonde Dokter. Ik wil graag bijdragen andere artsen goede zelfzorg te laten ervaren, zodat zij geïnspireerd raken en vanuit hun hart zichzelf en hun patiënten zullen uitnodigen hetzelfde te doen. Op deze wijze kan het welzijn van ons allen verbeteren. Juist nu in de coronatijd zeer belangrijk.

DE MINDFULNESSTRAINING

De training bestaat uit acht wekelijkse online bijeenkomsten van 2,5 uur.
Daarnaast oefen je thuis elke dag ongeveer 45 minuten; hiervoor krijg je geluidsbestanden en een werkboek. In het werkboek staan ook de recepten.

Eerst meer weten? In een vrijblijvend en kosteloos telefonisch gesprek kun kennismaken met de trainer en onderzoeken of het wat voor je is

 

 

Ervaringen met de trainer:

Ik heb nog nooit aan een cursus meegedaan waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb kunnen putten. Sietske’s liefdevolle aandacht, competentie, passie, respect en humor…Ze heeft ons enorm veel meegegeven. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik hoop dat ik op de een of ander manier in de toekomst opnieuw haar lieve begeleiding mag ontvangen. Ik heb geleerd dat ik niet tegen mijn ziek zijn hoef te vechten en dat chronische ziektes toch ruimte laten voor verbetering – maar ook dat achteruitgang niet het einde van mijn mogelijkheden hoeft te betekenen.

Sabine, hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen

VOOR WIE IS DE MINDFULNESSTRAINING GESCHIKT?

De mindfulnesstraining of aandachttraining is geschikt voor iedereen die weer de regie over het eigen leven terug wil en ook in deze coronatijd goed voor zichzelf wil zorgen.

Voor iedereen die anders om wil leren gaan met (werk)stress, of ondersteuning zoekt in het leren leven met gezondheidsklachten.

Verder is de training ook geschikt voor professionals die hun mogelijkheden en talenten beter willen leren benutten.

Redenen waarom mensen meedoen zijn onder andere: stress, burn-out, communicatieproblemen op het werk, snel afgeleid zijn, slaapproblemen, hoofdpijn, moeheid, pijn, onzeker voelen, hoge bloeddruk, huidklachten, angst en paniek, chronische ziekte, gevoel van controle over het leven kwijt zijn, vastzitten in niet-ondersteunende gewoontes.

Veel mensen melden zichzelf aan. Daarnaast verwijzen ook arbodiensten en huisartsen en werkgevers regelmatig mensen door. Ook vanuit het bedrijfsleven komen steeds meer mensen naar de training.

Prijs:
Particulieren: € 650,- / € 797,-
Zakelijk  € 997,-
De prijs is inclusief cursusmateriaal.

In 3 termijnen betalen is mogelijk.

Vergoedingen:
Veel van mijn cursisten krijgen een vergoeding van hun werkgever voor deelname aan de training.
Ben je ondernemer, dan is dit een belangrijke investering in jezelf en kun je dit wellicht als bedrijfskosten opvoeren. (Vraag voor meer informatie je accountant.)

Steeds meer ziektekostenverzekeringen vergoeden ook de online mindfulnesstraining gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering als de trainer aangesloten is bij het VMBN als categorie 1 trainer. Ik ben categorie 1 trainer, dus vraag het zeker na bij je verzekering of kijk hier.

Krijg je geen vergoeding en zijn de kosten een belemmering je aan te melden, neem dan ook even contact met me op. Ik vind het belangrijk dat de training beschikbaar is voor wie het nodig is.

16 jaar ervaring

Niet zweverig, maar praktisch

Trainde meer dan 2000 mensen

Ook speciale trainingen voor artsen en leiders

Werkt samen met artsen

Menu