Drukbezet? Schiet zelfzorg er te vaak bij in?

Wil je meer werkplezier en daarna nog energie voor je privé-leven?

MINDFULNESSTRAINING plus leefstijl voor drukbezette mensen

Vanaf 15 en 21 september weer in groepen, op 1,5 meter afstand.
Groningen en Norg

Mindfulness

Leer je batterij weer op te laden. Doe meer energie op en versterk je verkracht en zelfcompassie. Ontwikkel persoonlijk leiderschap.

Voeding

Leer voelen wat je lichaam echt nodig heeft om gezond en energiek te zijn. Dit deel wordt gegeven door huisarts Margreet Teelken

Samen leren

We oefenen in groepsverband, zo leer je van elkaar over minder stress in een druk bestaan.

Meer stress in deze periode? Erg moe?
Op zoek naar meer balans en rust?

Bijna iedereen merkt dat deze tijd met het coronavirus extra stress oplevert. Soms veel stress.
Misschien werk je al maanden vanuit huis, terwijl je kinderen meer thuis zijn en zijn er regelmatig irritaties.
Misschien kun je helemaal niet werken en vrees je voor je inkomen.
Of je had al burn-outklachten en dat wordt er nu niet beter op.

Misschien werk je nu heel hard in de zorg en heb je amper tijd bij te komen van wat je allemaal meemaakt.
Veel mensen zijn heel erg verdrietig en gefrustreerd omdat ze hun oudere ouders of partners niet of heel weinig kunnen opzoeken thuis of in het verpleeghuis.

Goed voor jezelf zorgen en gezond eten kan in deze tijd een extra uitdaging zijn.
Liefdevol met jezelf omgaan met alle stress en emoties ook.

Verder wordt duidelijk dat als je gezond bent, goed op gewicht en minder stress hebt, je immuunsysteem beter werkt en de kans dat je heel ziek wordt door het coronavirus kleiner is. En natuurlijk zorgt gezond leven met genoeg zelfzorg er sowieso voor dat je  beter in je vel zit en meer levenslust ervaart.

Maar juist nu gezonder gaan eten en leven kan super moeilijk zijn. In samenwerking met huisarts Margreet Teelken wil ik je daar de komende tijd graag bij helpen.

Wat heb jij nu nodig met alles wat deze tijd van je vraagt? Hoe kun jij jezelf zo goed mogelijk voor jezelf zorgen?

Weet dat je het niet alleen hoeft te doen!

Juist als je in je werk en leven veel geeft: Leer je batterij weer op te laden

Samen met leefstijlhuisarts Margreet Teelken, die zelf al ruim 10 jaar mindfulness beoefent, help ik je graag in 8 weken jezelf te versterken en vooral vriendelijk, geduldig en zorgzaam met jezelf om te gaan. Je leert op je werk je energie, focus en grenzen te bewaken, zodat je ook als je thuis komt, nog energie hebt om te gaan sporten of echt ruimte voelt voor je dierbaren.

Bewezen effectief

De training bestaat uit het bewezen effectieve programma van de mindfulnesstraining waar ik intussen 15 jaar les in geef. Margreet gaat je daarnaast helpen in stapjes en met plezier gezonder te eten en vertelt je over hoe mindfulness haar helpt een gezonde werk-privé balans te houden.

We hebben dit programma vorig jaar live gegeven en de afgelopen maanden online. De groep in september is speciaal voor drukbezette mensen, je oefent per dag korter dan in de reguliere groep, omdat veel mensen met drukke baan niet eens beginnen aan de training omdat ze te weinig tijd hebben in hun dag voor de oefeningen. (Langer oefenen mag uiteraard wel.) Verder reiken we je tips aan die je speciaal goed kunt toepassen in je werk.

We zien er naar uit jullie de komende tijd weer te inspireren gezonder en met minder stress te leven.

Welke resultaten mag je verwachten:

 • Betere focus en concentratie
 • Afname van allerlei gezondheidsklachten
 • Beter slapen
 • Meer kunnen genieten
 • Meer levenslust
 • Minder reactiviteit
 • Meer innerlijke rust
 • Beter communiceren
 • Beter onderscheiden wat belangrijk is
 • Het ondersteunt je persoonlijke leiderschap
 • Beter herkennen wat je nodig hebt en wat nu echt belangrijk is

Wat leer je in de mindfulnesstraining

In de mindfulnesstraining leer je:

– minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;

– signalen in je lichaam eerder te herkennen en je grenzen te respecteren;

– met mildheid en humor met jezelf om te gaan;

– effectiever omgaan met stresssituaties op je werk en thuis;

– jouw talenten en mogelijkheden beter benutten.

Waar en wanneer:

 • Vanaf 15 september wekelijks in Norg, van 19.15 tot 21.45 uur. Stiltedag 24 oktober, Bakkeveen.
 • Vanaf 21 september 13.00  tot 15.30 uur.
  Groningen, Al Nour, Blekerstraat 17.  Stiltedag 24 oktober. Bakkeveen.

Ontstaan van de Mindfulnesstraining 

Mindfulnesstraining is in 1979 ontwikkeld door dr. Jon Kabat-Zinn van het Universitair Medisch Centrum in Massachusetts onder de naam ‘Mindfulness Based Stress Reduction’. Wereldwijd hebben honderduizenden mensen deze training gevolgd en er wordt al tientallen jaren, zowel in de VS als in Europa, uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten ervan. De meeste deelnemers ervaren afname van zeer uiteenlopende gezondheidsklachten, meer zelfvertrouwen, levenslust en energie.

DE MINDFULNESSTRAINING

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een hele trainingsdag.
Daarnaast oefen je thuis en waar kan op je werk; hiervoor krijg je geluidsbestanden en een werkboek met praktische tips voor werken met minder stress en meer focus en rust.

Je krijgt begeleide aandachtoefeningen en lichaamsoefeningen die we langzaam en geconcentreerd uitvoeren. De oefeningen doe je met respect voor je grenzen. Door onderling ervaring uit te wisselen leer je van elkaar. Ook is er in de bijeenkomsten tijd om te onderzoeken hoe je wat je geleerd heeft, kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

Als je overweegt mee te doen, kun je in een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek kennismaken met de trainer, vragen stellen en overleggen of de training geschikt voor je is. Na afloop van de training is er een afsluitend gesprek.

EXTRA: STAPPENPLAN IN 8 WEKEN GEZONDER ETEN

Tijdens deze training krijg je als extra een stappenplan gezonder eten, inclusief recepten. In mijn retraites en coaching is gezonde voeding een essentieel onderdeel en zie ik zulke goede resultaten, dat ik dit graag in deze training doorgeef. We besteden aandacht aan koolhydraatarme voeding met heel veel groente. De voeding helpt je een stabielere bloedsuikerspiegel te krijgen, en als het nodig is af te vallen. De meeste mensen merken dat eten zoals we je het gaan leren hun meer energie geeft en dat verschillende gezondheidsklachten afnemen.
Het voedingsprogramma heb ik ontwikkeld in samenwerking met leefstijl-huisarts Margreet Teelken. Margreet zal een deel van lessen in Groningen in Norg erbij zijn. Heb je hier vragen over? Stel ze dan in het kennismakingsgesprek. Graag stemmen we onze adviezen af op jouw persoonlijke situatie.

 

VOOR WIE IS DE MINDFULNESSTRAINING GESCHIKT?

De mindfulnesstraining of aandachttraining is geschikt voor iedereen die weer de regie over het eigen leven terug wil,

Voor iedereen die wil werken aan persoonlijk leiderschap en in een druk bestaan wil leren, door extra minipauzes toe te passen, en vaker even te resetten, meer focus,  aandacht en innerlijke rust  te ervaren. Dit vergroot je werkplezier

Verder is de training ook geschikt voor mensen die weer meer zin en voldoening in hun werk en privé-leven willen en hun mogelijkheden en talenten beter willen leren benutten.

Redenen waarom mensen meedoen zijn onder andere: (werk)stress, burn-out, communicatieproblemen op het werk, slaapproblemen, hoofdpijn, moeheid, pijn, onzeker voelen, hoge bloeddruk, huidklachten, angst en paniek,  gevoel van controle over het leven kwijt zijn, vastzitten in niet-ondersteunende gewoontes.

Veel mensen melden zichzelf aan. Daarnaast verwijzen ook arbodiensten en huisartsen regelmatig mensen door. Ook vanuit het bedrijfsleven komen steeds meer mensen naar de training. Vaak worden de kosten vergoed door de werkgever. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden een deel van de training via de aanvullende verzekering. Vraag het even na!

Prijs:
Particulieren: € 650,- / €  797,–  Afhankelijk van inkomen.
Zakelijk: € 997,-
De prijs is inclusief cursusmateriaal, alle recepten en leefstijlinformatie en uitgebreide lunch op de stiltedag.

In 2 termijnen betalen is mogelijk.

Vergoedingen:
Veel van mijn cursisten krijgen een vergoeding van hun werkgever voor deelname aan de training (of een retraite of coaching).
Ben je ondernemer, dan is dit een belangrijke investering in jezelf en kun je dit als bedrijfskosten opvoeren. (Vraag voor meer informatie je accountant.)

Steeds meer ziektekostenverzekeringen vergoeden een mindfulnesstraining gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering als de trainer aangesloten is bij het VMBN als categorie 1 trainer. Ik ben categorie 1 trainer, dus vraag het zeker na bij je verzekering of kijk hier.

TRAINER SIETSKE DE HAAN:

Mijn missie is mensen helpen ontdekken wat de krachtige effecten zijn van onvoorwaardelijke vriendschap sluiten met jezelf en met het leven.

Sinds 2005 begeleid ik als mindfulnesstrainer en coach met veel plezier mensen die effectiever om willen gaan met stress, gezondheidsklachten of grote veranderingen in hun leven.

Ik trainde en coachte intussen meer dan  2000 mensen, waaronder veel artsen en andere drukbezette professionals. Omdat ik in mijn groepen steeds weer merkte dat veel innerlijke stress te maken heeft met gebrek aan gezonde zelfliefde en zelfzorg, leg ik in de trainingen en retraites nadruk op de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid en compassie.

Naast mindfulnesstrainer en coach, was ik als docent verbonden aan de opleiding tot mindfulnesstrainer het IVM (Instituut voor Mindfulness). (Zie de tv-documentaire uit 2011 over ons werk als opleiders binnen de GGZ: Mindfulness mainstream.)

Vanaf 2014 werkte ik een deel van het jaar in Spanje, waar ik vooral retraites geef. Nu met de coronacrisis werk ik voorlopig alleen in Nederland.

Huisarts Margreet Teelken

Samen met Margreet Teelken, huisarts in Norg en collega in het project Gezonde Dokter, heb ik het voedingsonderdeel van de training ontwikkeld. Zij zal bij een groot deel van de lessen in zowel Groningen als Norg aanwezig zijn en vanuit haar ervaring en kennis over gezonde voeding delen. Ze leert je over hoe je jezelf hierin kunt motiveren.
Margreet heeft een grote interesse in leefstijlgeneeskunde en inspireert haar patiënten waar dit kan ook toe te passen. Daarnaast beoefent ze al vele jaren mindfulness.

 

INFORMATIE EN AANMELDING:

Heb je interesse, dan kun je me bellen voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek: 06- 50511578 of hier je eigen afspraak inplannen in mijn agenda.

 

Menu