MINDFULNESSTRAINING IN GRONINGEN EN NORG

Minder stress?

  • Ben je op zoek naar een effectieve manier in het omgaan met stress, ziekte, pijn of angst?
  • Wil je effectiever leren werken met meer rust, focus en plezier?
  • Wil je minder geleefd worden door gedachten, of door vertrouwde gedragpatronen?
  • Wil je minder geleefd worden door de situatie waarin je je bevindt?
  • Wil je weer meer rust in je hoofd?

Mindfulness Based Stress Reduction is een effectieve en wereldwijd aangeboden 8-weekse training in het leren omgaan met onrust, ziekte, pijn en stress. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek laat zien dat uiteenlopende gezondheidsklachten verbeteren en mensen meer balans, zelfvertrouwen en levenslust ervaren.

Omgaan met burn-out, stress, ziekte en pijn

Bij leven, bij mens zijn, hoort stress. We hebben allemaal mogelijkheden om daarmee om te gaan. Maar soms is het een hele opgave te leven met stress, burn-out, vermoeidheid, ziekte of een ingrijpende verandering in ons bestaan.

We kunnen er dan flink door in beslag genomen worden, bijvoorbeeld door te piekeren over hoe we van onze problemen af kunnen komen, of er zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. We kunnen het gevoel hebben vast te zitten in de situatie waarin we ons bevinden. Oplossingen die we kiezen, blijken vaak hooguit tijdelijk te werken.

Misschien herken je dit en wil je iets voor jezelf gaan doen, iets waar je echt wat aan hebt, ook op de lange termijn. Mindfulnesstraining is speciaal ontwikkeld voor mensen die gemotiveerd zijn om te ontdekken hoeveel ze voor zichzelf kunnen doen.

Mindfulnesstraining is een bewezen effectieve methode om ondanks stress en gezondheidsklachten plezieriger te leven.

Ervaringen met Mindfulness 

Mindfulnesstraining is in 1979 ontwikkeld door dr. Jon Kabat-Zinn van het Universitair Medisch Centrum in Massachusetts onder de naam ‘Mindfulness Based Stress Reduction’. Wereldwijd hebben honderduizenden mensen deze training gevolgd en er wordt al tientallen jaren, zowel in de VS als in Europa, uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten ervan. De meeste deelnemers ervaren afname van zeer uiteenlopende gezondheidsklachten, meer zelfvertrouwen, levenslust en energie.

Aandacht

Centraal in de mindfulnesstraining staat onverdeelde aandacht voor dit moment, voor hoe ons leven nu is. Belangrijke begrippen hierbij zijn: mildheid, lichtheid, niet oordelen en erkennen.

Vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of dwalen we weg in fantasieën over de toekomst. In gedachten verzonken doen we dingen op de automatische piloot. Dit ontneemt ons het zicht op hoe ons leven nu is en wat we nu voor onszelf kunnen doen.

Door meer aanwezig te zijn in het nu, hebben we onze aandacht en energie weer tot onze beschikking om voor onszelf te zorgen en zélf nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Mindfulnesstraining Groningen

Wat leer je in de mindfulnesstraining

In de mindfulnesstraining leer je:

– minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;

– signalen in je lichaam eerder te herkennen en je grenzen te respecteren;

– met mildheid en humor met jezelf om te gaan;

– effectiever omgaan met stresssituaties;

– jouw mogelijkheden beter benutten.

Waar en wanneer:

Huisartspraktijk Heijstra en Kremer, Oosteind 8, Norg.

  • 23 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus, 25 augustus.
    19.15 uur tot 21.45 uur.Stiltedag: 25 juli van 10.00 uur van 16.30 uur, Nieuw Allardsoog, Bakkeveen.

Groningen, locatie binnenkort bekend.

  • 23 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus, 25 augustus van 13.30 tot en met 16.00 uur.
  • Stiltedag: 25 juli van 10.00 uur van 16.30 uur, Nieuw Allardsoog, Bakkeveen.

DE MINDFULNESSTRAINING

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Voor beide groepen is er op 24 augustus een retraitedag.
Daarnaast oefen je thuis elke dag; hiervoor krijg je geluidsbestanden en een werkboek.

Je krijgt begeleide aandachtoefeningen en lichaamsoefeningen die we langzaam en geconcentreerd uitvoeren. De oefeningen doe je met respect voor je grenzen. Door onderling ervaring uit te wisselen leer je van elkaar. Ook is er in de bijeenkomsten tijd om te onderzoeken hoe je wat je geleerd heeft, kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

Als je overweegt mee te doen, kun je in een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek kennismaken met de trainer, vragen stellen en overleggen of de training geschikt voor je is. Na afloop van de training is er een afsluitend gesprek.

EXTRA: STAPPENPLAN IN 8 WEKEN GEZONDER ETEN

Tijdens deze training krijg je als extra een stappenplan gezonder eten, inclusief recepten. In mijn retraites en coaching is gezonde voeding een essentieel onderdeel en zie ik zulke goede resultaten, dat ik dit graag in deze training doorgeef. We besteden aandacht aan koolhydraatarme voeding met heel veel groente. De voeding helpt je een stabielere bloedsuikerspiegel te krijgen, en als het nodig is af te vallen. De meeste mensen merken dat eten zoals we je het gaan leren hun meer energie geeft en dat verschillende gezondheidsklachten afnemen.
Het voedingsprogramma heb ik ontwikkeld in samenwerking met leefstijl-huisarts Margreet Teelken. Margreet zal een aantal lessen in Norg erbij zijn. Heb je hier vragen over? Stel ze dan in het kennismakingsgesprek. Graag stemmen we onze adviezen af op jouw persoonlijke situatie.

 

VOOR WIE IS DE MINDFULNESSTRAINING GESCHIKT?

De mindfulnesstraining of aandachttraining is geschikt voor iedereen die weer de regie over het eigen leven terug wil.

Voor iedereen die anders om wil leren gaan met (werk)stress, of ondersteuning zoekt in het leren leven met gezondheidsklachten of ouder worden.

Verder is de training ook geschikt voor mensen die weer meer zin en plezier in hun bestaan willen of hun mogelijkheden en talenten beter willen leren benutten.

Redenen waarom mensen meedoen zijn onder andere: stress, burn-out, communicatieproblemen op het werk, slaapproblemen, hoofdpijn, moeheid, pijn, onzeker voelen, hoge bloeddruk, huidklachten, angst en paniek, chronische ziekte, gevoel van controle over het leven kwijt zijn, vastzitten in niet-ondersteunende gewoontes.

Veel mensen melden zichzelf aan. Daarnaast verwijzen ook arbodiensten en huisartsen regelmatig mensen door. Ook vanuit het bedrijfsleven komen steeds meer mensen naar de training. Vaak worden de kosten vergoed door de werkgever.

Prijs:
Particulieren: € 560,- / €  750,–  Afhankelijk van inkomen.
Zakelijk: € 997,-
De prijs is inclusief cursusmateriaal en uitgebreide lunch op de stiltedag.

In 2 termijnen betalen is mogelijk.

Vergoedingen:
Veel van mijn cursisten krijgen een vergoeding van hun werkgever voor deelname aan de training (of een retraite of coaching).
Ben je ondernemer, dan is dit een belangrijke investering in jezelf en kun je dit als bedrijfskosten opvoeren. (Vraag voor meer informatie je accountant.)

Steeds meer ziektekostenverzekeringen vergoeden een mindfulnesstraining gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering als de trainer aangesloten is bij het VMBN als categorie 1 trainer. Ik ben categorie 1 trainer, dus vraag het zeker na bij je verzekering of kijk hier.

TRAINER SIETSKE DE HAAN:

Mijn missie is mensen helpen ontdekken wat de krachtige effecten zijn van onvoorwaardelijke vriendschap sluiten met jezelf en met het leven.

Sinds 2005 begeleid ik als mindfulnesstrainer en coach met veel plezier mensen die effectiever om willen gaan met stress, gezondheidsklachten of grote veranderingen in hun leven.

Ik trainde in mijn mindfulnesscentrum in Groningen meer dan 1300 deelnemers waaronder veel artsen. Omdat ik in mijn groepen steeds weer merkte dat veel innerlijke stress te maken heeft met gebrek aan gezonde zelfliefde en zelfzorg, leg ik in de trainingen en retraites nadruk op de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid en compassie.

De meeste deelnemers die meedoen zijn mensen die op een keerpunt staan in hun leven of te maken hebben met stress, concentratieproblemen, gezondheidsklachten en mensen die hun talenten effectiever willen benutten en meer tevredenheid willen ervaren.

Naast mindfulnesstrainer en coach, was ik als docent verbonden aan de opleiding tot mindfulnesstrainer het IVM (Instituut voor Mindfulness). (Zie de tv-documentaire uit 2011 over ons werk als opleiders binnen de GGZ: Mindfulness mainstream.)

Vanaf 2014 werk ik een deel van het jaar in Spanje, waar ik vooral retraites geef.

Huisarts Margreet Teelken

Samen met Margreet Teelken, huisarts in Norg en collega in het project Gezonde Dokter, heb ik het voedingsonderdeel van de training ontwikkeld. Zij zal bij een aantal van de lessen in Norg aanwezig zijn en vanuit haar ervaring over gezonde voeding delen. Ze leert je over hoe je jezelf hierin kunt motiveren.
In Groningen verzorg ik zelf dit deel van de lessen.
Margreet heeft een grote interesse in leefstijlgeneeskunde en inspireert haar patiënten waar dit kan ook toe te passen. Daarnaast beoefent ze al vele jaren mindfulness.

 

INFORMATIE EN AANMELDING:

Heb je interesse, dan kun je me bellen voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek: 06- 50511578 of hier je eigen afspraak inplannen in mijn agenda.

 

Menu