Mindfulness- en coachingsretraites vanaf 2024

Mindfulness- en coachingsretraites vanaf 2024

Helaas duurt het nog even voor ik weer een retraite geef. Dit zal niet in Spanje zijn maar op een andere mooie plek.

Wel even samen mediteren? Doe mee met de gratis meditatie-uurtjes

 

Wat is écht belangrijk voor jou?

Ben je een drukbezet mens, misschien als professional of ondernemer?
Ben je te vaak te moe of te druk in je hoofd? Of heb je zelfs burn-outklachten?
Ben je bevlogen omdat je mooie dingen in de wereld wilt zetten, maar heb je regelmatig het gevoel dat je niet doet wat echt belangrijk voor je is?

In de retraite neem je de regie terug over je leven.
Gebaseerd op wat voor jou echt belangrijk is.

Je beoefent in de retraite intensief evidence-based methodes als mindfulness en compassietraining. Hierdoor gaat de retraite veel impact hebben op jouw leven en ga jij echt verandering ervaren.

Verder leer je de basis van geweldloze communicatie, zodat ook je (werk)relaties soepeler gaan lopen.

In een kleine groep van maximaal 10 mensen is er veel persoonlijke aandacht en tijd voor individuele coaching gesprekken met mij, zodat je diepgaand met jouw onderwerpen aan de slag kunt.

Belangrijk om te weten: buiten de lesblokken om is de retraite in stilte, zodat je optimaal met je eigen proces bezig blijft. (Deelnemers zien hier soms eerst tegenop en noemen het later een van krachtigste elementen van de retraite.)

Wil jij investeren in jezelf?
Lees dan verder of vraag meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Inmiddels heb ik drie retraites bij Sietske gevolgd. Telkens ben ik weer onder de indruk van de kennis, passie en ervaring die Sietske inbrengt. En ook hoe ze in korte tijd een hele fijne, veilige setting en verbinding weet te creëren met de groep van deelnemers. De retraites hebben me veel inzicht geboden en praktische tips hoe de opgedane lessen in de praktijk te brengen. De verzorging gedurende het verblijf is top. Telkens heeft Sietske weer een topkok paraat die vol passie heerlijke, verse en gezonde maaltijd klaarmaakt. Dat is zo fijn. Ik ga zeker weer opnieuw op retraite bij Sietske en ik kan het iedereen aanraden.
Peter Geurts uit Nijmegen
Ondernemer

”Ik heb vrijwel mijn hele leven gestudeerd, maar tijdens al deze studies niet zoveel geleerd dan wat ik in deze paar dagen geleerd heb!”
Simone, wiskundedocent en mentor

“Voor mij was deze week meditatie met coaching in Spanje een cadeau aan mijzelf. Het bleek een turning point. Ik had al ervaring opgedaan met mindfulness en Zen. Maar deze week kreeg ik mijn stem in figuurlijke zin weer terug en kon ik eindelijk verwoorden wat er in mij rond zong. Voor ieder die twijfelt zou ik willen zeggen: gun jezelf zo’n week!”
Marianne, Arts

DE RETRAITE IS VOOR JOU BEDOELD ALS JE

 • Dingen echt anders wilt gaan doen in je baan, onderneming, privé-werkbalans.
 • Op een keerpunt staat in je carrière en leven.
 • Intensief aandacht / mindfulness en compassie wil ontwikkelen.
 • Voor jezelf wilt onderzoeken wat echt belangrijk is voor je.
 • Misschien te maken hebt met burn-outklachten of dit wilt voorkomen.
 • Met meer mildheid met jezelf wil leren omgaan.
 • Een aantal dagen in stilte wil zijn.

De meeste deelnemers zijn drukbezette professionals.
Maar behalve in de retraite specifiek voor artsen maakt het niet uit welk vak je uitoefent.
Kenmerkend is dat de deelnemers nuchter zijn en echt met zichzelf aan de slag willen.
De leeftijd van de deelnemers is meestal tussen begin dertig en halverwege de zestig.

BEN JE GEÏNTERESSEERD?

Voorafgaand aan deelname heb ik een gesprek met je per telefoon of Zoom om te kijken of de retraite geschikt is voor je, te horen wat je verwachtingen zijn en wat je graag wilt ontwikkelen.

Wat gaan we doen tijdens de retraite?

Globaal ziet het programma er zo uit:

 • 7.30 tot 8.45 uur: qigong buiten en meditatie
 • 9.00 uur: ontbijt
 • 10.00 -13.00 uur: aandachtsoefeningen en theorie over meditatie, stress, en zie hieronder
 • 13.00 uur: lunch
 • 14.00- 16.00/16.30 uur: vrije tijd/siësta/naar behoefte in te delen
 • 16.30 -18.30 uur: meditatie, yoga
 • 19.00 uur: avondmaaltijd
 • 20.15- 21.00 uur: vriendelijkheidsmeditatie

We starten de eerste dag om 12.00 en eindigen om 16.30 op de laatste dag.

Stilte

Een belangrijk kenmerk van deze mindfulnessretraites zijn de dagen in stilte. Vanaf de tweede dag ben je offline, spreken jullie als deelnemers niet met elkaar en heb je alle ruimte en tijd om met en bij jezelf te zijn. Ik spreek wel voorafgaand aan de meditatiesessies. Verder heb je die dagen een aantal keren een gesprek met mij.
Door zo letterlijk een week afstand te nemen van het normale leven, off-line, stil en onthaast te zijn, krijg je meer zicht op wat op dit punt in je leven belangrijk is. Je ondersteunt hiermee je innerlijke rust, gezondheid en energie.
Er is naast het programma in de middag ruim de tijd om dutjes te doen, te wandelen, fietsen, dagdromen, tekenen of wat jij maar kiest. Ook dit doe je in stilte. Mensen vinden vooral dit deel erg prettig en eerst ook spannend. Maar het werkt om echt jezelf te horen, bij je eigen wijsheid uit te komen.

Onderwerpen die aan bod komen

 • Energiemanagement, zelfmanagement en voorkomen van burn-out
 • Hoe houd je op je werk focus als er veel op je afkomt
 • Leren luisteren naar je eigen wijsheid en er naar handelen
 • Waar word je echt gelukkig van? Wat wil je echt in jouw carrière en in je leven?
 • Hoe kun je jouw gezondheid en veerkracht ondersteunen?
 • Hoe kun je leren jezelf minder te saboteren?
 • Het belang van zelfcompassie
 • Geweldloze Communicatie
 • En wellicht dat wat je graag aan bod wil laten komen

Persoonlijke aanpak

Er is veel ruimte voor vragen. Daarnaast hebben we individuele gesprekken over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Je gaat met veel gereedschappen naar huis, waaronder een concreet plan van aanpak. Een onderdeel van de retraite is namelijk schrijfcoaching. Deelnemers merken dat door deze schrijfcoaching dingen helder worden en daarmee kunnen ze na de retraite nieuwe, effectieve stappen zetten.

Voeding

In de retraites zijn we heel specifiek ook bezig met voedende en heerlijke voeding. We werken deze week onder andere aan een stabiele bloedsuikerspiegel en ontstekingsremmende voeding, zodat je ook hierdoor verder in balans  komt. Samen met huisarts Margreet Teelken en geïnspireerd op het werk van onder andere natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga en professionele koks ontwikkelde ik een menu waardoor je gezondheid ondersteund wordt en je vooral hoop ik enorm geniet! Je wordt verwend met fantastische maaltijden die, zo veel mogelijk, biologisch zijn, met streekproducten, puur en zeer gevarieerd zijn. Deelnemers merken al tijdens de retraite het effect op hun gezondheid, raken geïnspireerd door de creativiteit in de maaltijden en veel mensen gaan daarna thuis ook enthousiast verder met deze manier van gezonder en kleurrijker eten.

MINDFULNESS, COMPASSIE, VEERKRACHT

Tijdens de mindfulness- en coachingstraject sta je een week aandachtig bij jezelf stil. Je leert concreet effectief stappen te zetten naar een energiek, ontspannen en compassievol leven. In deze intussen bewezen effectieve retraite beoefen je intensief mindfulness en (zelf) compassie, leer je de basis van geweldloze communicatie en gaan we in op thema’s als energiemanagement en voorkomen van een burn-out.

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”

Jon Kabat-Zinn

Over mij

Ik ben Sietske de Haan en sinds 2000 begeleid ik mensen in het omgaan met stress, en in aandachtiger en compassievoller leven. Vanaf 2005 coach en train ik veel professionals die op zoek zijn om op een gezondere manier het mooiste van zichzelf in de wereld te zetten.

Ik kom snel tot de kern en ik onderzoek altijd met je: wat is écht belangrijk voor je? Wat beweegt jou? Wie wil je zijn? Wat wil je echt doen in je leven?

Klanten zeggen over mij: onvoorwaardelijk, veilig, liefdevol, praktisch ingesteld, nuchter, gevoel voor humor. En vooral ook: niet zweverig, maar praktisch.

Het intensief leren toepassen deze week van mindfulness en compassie in je leven, betekent dat je steeds meer kunt doen wat je eigenlijk al weet.

 

Wat is de ervaring van cursisten?

Ik heb nog nooit aan een cursus meegedaan, waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb mogen putten. Sietske, jouw liefdevolle aandacht, jouw competentie, jouw passie, jouw respect en humor,…je hebt ons enorm veel geleerd en meegegeven.

Sabine

hoogleraar RUG

Ik heb deze week als intensief, leerzaam en verrassend ervaren en intussen al aan verschillende vrienden aangeraden. Ook in mijn werk geef ik de mindfulnessoefeningen met plezier door aan cliënten.

De opbouw van het programma was prettig. Ik heb Sietske leren kennen als een zorgzame, deskundige, gedreven en zorgvuldige vrouw, die oog heeft voor een passende groepssamenstelling en voor ieders individuele doelen gedurende de week. Er ontstond ondanks de dagen stilte een grote verbondenheid in de groep, heel bijzonder!

Sanne Jacobs

GZ-Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut

Sietske begeleidt vanuit grote kennis, ervaring, betrokkenheid en bovenal: liefde. Ik acht het een voorrecht Sietske te hebben zien werken tijdens deze retraite.

Ton van Huffelen

Acupuncturist en qigongleraar

Wat is je investering voor dit programma?

€ 1.997,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 1 coachingsessie van een uur.

€ 2397,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingsessies van een 1,5 uur via Zoom.

€ 2997,- (zakelijk/werkgever) Op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingsessies van een 1,5 uur via Zoom.

Regelmatig vergoeden werkgevers deze week als burn-outpreventie of -herstel, loopbaancoaching, of bij een outplacementbudget voor persoonlijke ontwikkeling.
 Mensen zetten verder hun persoonlijk ontwikkelingsbudget in of een persoonlijk opleidingsbudget.

Ondernemers kunnen de kosten als ondernemerskosten aftrekken van de belasting. Informeer voor de zekerheid even bij je eigen accountant of belastingkantoor.
Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Wat krijg je hiervoor?

 • In totaal 6 dagen meditaties, qigong, lezingen, ongeveer 7 uur per dag.
 • 7 overnachtingen.
 • 3 warme maaltijden per dag.
 • Overdag thee, koffie, water, fruit, noten.
 • Minimaal 2 individuele coachingsgesprekken met mij.
 • Gedurende de hele week ben ik 24 uur per dag beschikbaar voor ondersteuning.
 • De laatste dag een gezamenlijk uitstapje met wandeling en/of bezoek stil strand inclusief lunch of diner in restaurant.
 • Uitgebreide schriftelijke achtergrondinformatie en mp3-bestanden van de oefeningen.
 • Een maand na de retraite één gesprek of drie gesprekken van een uur via, Zoom of telefoon.

Wat is niet inbegrepen?

 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, extra drankjes die je zelf bestelt in het restaurant op het terrein.

Annulering

Annulering deelname retraite 

Annulering van deelname aan een geplande retraite kan slechts schriftelijk of per e-mail plaatsvinden, per e-mail: info@compassioninbusiness.com.

 • Annulering tot twee maanden voor aanvang: 50% van de  totale som (verblijfs- en trainingskosten).
 • Annulering tussen twee maanden en vier weken voor aanvang kost 75% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten).
 • Annulering vanaf vier weken voor aanvang kost 100% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten).

Mocht je verhinderd zijn, dan kun je wel kosteloos iemand anders jouw plek laten overnemen.

Check bij je reisverzekering wat er mogelijk is aan annulering als je coronaklachten hebt/krijgt.

Bij verschillende reis- en annuleringsverzekeringen valt het hebben van het coronavirus onder de dekking van hun verzekering. (Bijvoorbeeld bij de ANWB.)
Als het hebben van het coronavirus niet onder de dekking valt van je huidige reisverzekering of je nog geen reisverzekering hebt afgesloten, adviseer ik je alsnog een reisverzekering af te sluiten waarbij corona onder de dekking valt of een losse verzekering voor die dekking af te sluiten. Let er daarbij wel op welke termijn (na het boeken van de retraite) de verzekeringsmaatschappij hanteert voor het geldig zijn van de dekking.

Lees hier de algemene voorwaarden

Eerst kennismaken voor je besluit mee te gaan

Je kunt je niet zomaar aanmelden, we gaan niet zomaar samen op stap. Eerst houd ik met iedereen een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Om samen te kijken:

 • Klikt het tussen ons?
 • Waar loop je op dit moment tegen aan in je werk en of je leven?
 • Wat zijn je doelen met deze retraite?
 • Wat wil je bereiken door deze retraite te volgen?
 • Past mijn manier van werken bij jou?

Na het gesprek besluiten we samen of de retraite je kan helpen jouw stappen te zetten en of je meekan.

Heb je al eerder een training of retraite bij me gevolgd, dan kun je je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
De betaling verloopt via STO-Garant, zodat jouw betaling gewaarborgd is tot na afloop van je boeking.

Klik hier voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Heb je al een kennismakingsgesprek gehad of ben je eerder meegeweest? Klik hier om je aan te melden.