Mindfulness, zelfcompassie en coachingsretraite 18 tot en met 23 maart 2024

Mindfulness, zelfcompassie en coachingsretraite 18 tot en met 23 maart 2024

Wat is écht belangrijk voor jou?

Ben je te vaak te moe of te druk in je hoofd? Of heb je zelfs burn-outklachten?
Ben je bevlogen omdat je mooie dingen in de wereld wilt zetten, maar heb je regelmatig het gevoel dat je niet doet wat echt belangrijk voor je is?
Vraag je jezelf regelmatig af: “Hoe lang houd ik dit nog vol?”

Neem dan een week gas terug om naar jezelf en je leven te kijken.
Met rust in je hoofd en met warm hart weer te ontdekken wat echt belangrijk voor je is, zodat je bewuste en realistische keuzes kunt maken voor een gezond en prettig leven dat bij jou past.

In de retraite neem je de regie terug over je leven.
Gebaseerd op wat voor jou echt belangrijk is.

Met een kleine groep van maximaal 10 personen verblijven we in een heerlijke villa, pal aan het strand. We hebben hier vanaf 2015 al vele retraites gegeven. Het is een heerlijke plek om echt weer tot rust te komen.


Om weer rust je hoofd te vinden en met meer mildheid en vriendlijkheid naar jezelf en je leven te kijken beoefenen we in de retraite evidence-based methodes als mindfulness en (zelf)compassie. Hierdoor gaat de retraite veel impact hebben op jouw leven en ga je echt verandering ervaren.

Verder leer je de basis van geweldloze communicatie, zodat ook je (werk)relaties soepeler gaan lopen.

In een kleine groep van maximaal 10 mensen is er veel persoonlijke aandacht en tijd voor individuele coaching gesprekken met mij, zodat je diepgaand met jouw onderwerpen aan de slag kunt.

Belangrijk om te weten: buiten de lesblokken om is de retraite in stilte, zodat je optimaal met je eigen proces bezig blijft. (Deelnemers zien hier soms eerst tegenop en noemen het later een van krachtigste elementen van de retraite.)

Wil jij investeren in jezelf?
Lees dan verder of vraag meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Inmiddels heb ik drie retraites bij Sietske gevolgd. Telkens ben ik weer onder de indruk van de kennis, passie en ervaring die Sietske inbrengt. En ook hoe ze in korte tijd een hele fijne, veilige setting en verbinding weet te creëren met de groep van deelnemers. De retraites hebben me veel inzicht geboden en praktische tips hoe de opgedane lessen in de praktijk te brengen. De verzorging gedurende het verblijf is top. Telkens heeft Sietske weer een topkok paraat die vol passie heerlijke, verse en gezonde maaltijd klaarmaakt. Dat is zo fijn. Ik ga zeker weer opnieuw op retraite bij Sietske en ik kan het iedereen aanraden.
Peter Geurts uit Nijmegen
Ondernemer

”In 2019 ging het al anderhalf jaar niet goed met mij. Ik sliep nauwelijks, ik was labiel, boos om niks en ik was te dun. Ik had een enorme behoefte aan letterlijke en figuurlijke warmte en die heb ik gevonden tijdens een retraite in de zon bij Sietske. De stilte, de zon, de warmte, gehoord en gezien worden, hebben me enorm goed gedaan. De meditatie, de schrijfopdrachten en de persoonlijke vragen en adviezen van Sietske tussen de sessies waren heel waardevol. Ik heb veel op papier gezet in die week en lees het met regelmaat terug.

Tijdens een persoonlijke sessie tijdens de retraite heb ik met behulp van Sietske letterlijk mijn wanhopige, machteloze woede tegenover mij gezet, gekoesterd, begrepen en er vervolgens afstand van kunnen nemen. Dat moment was het keerpunt in mijn leven.

Ik slaap weer. Ik ben weer op gewicht. Ik straal weer. Ik heb mijn rustige zelf weer gevonden en heb helpende beslissingen kunnen nemen, zodat ik in alle opzichten een nieuwe start in mijn leven heb kunnen maken. Ik heb in die week mijn kracht hervonden. Het gaat goed met mij! 

Mirjam, arts

”Ik heb vrijwel mijn hele leven gestudeerd, maar tijdens al deze studies niet zoveel geleerd dan wat ik in deze paar dagen geleerd heb!”
Simone, wiskundedocent en mentor

“Voor mij was deze week meditatie met coaching in Spanje een cadeau aan mijzelf. Het bleek een turning point. Ik had al ervaring opgedaan met mindfulness en Zen. Maar deze week kreeg ik mijn stem in figuurlijke zin weer terug en kon ik eindelijk verwoorden wat er in mij rond zong. Voor ieder die twijfelt zou ik willen zeggen: gun jezelf zo’n week!”
Marianne, Arts

DE RETRAITE IS VOOR JOU BEDOELD ALS JE

 • Dingen echt anders wilt gaan doen in je werk.
 • Een betere privé-werkbalans zoekt.
 • Op een keerpunt staat in je carrière en leven.
 • Aandacht / mindfulness en compassie wilt ontwikkelen.
 • Voor jezelf wilt onderzoeken wat echt belangrijk is voor je.
 • Misschien te maken hebt met burn-outklachten of dit wilt voorkomen.
 • Met meer mildheid met jezelf wil leren omgaan.

De meeste deelnemers zijn drukbezette professionals.
Maar behalve in de retraite specifiek voor artsen maakt het niet uit welk vak je uitoefent.
Kenmerkend is dat de deelnemers nuchter zijn en echt met zichzelf aan de slag willen.
De leeftijd van de deelnemers is meestal tussen begin dertig en halverwege de zestig.

BEN JE GEÏNTERESSEERD?

Voorafgaand aan deelname heb ik een gesprek met je per telefoon of Zoom om te kijken of de retraite geschikt is voor je, te horen wat je verwachtingen zijn en wat je graag wilt ontwikkelen.

Wat gaan we doen tijdens de retraite?

Globaal ziet het programma er zo uit:

 • 7.30 tot 8.45 uur: qigong buiten en meditatie
 • 9.00 uur: ontbijt
 • 10.00 -13.00 uur: aandachtsoefeningen en theorie over onder andere stress
 • 13.00 uur: lunch
 • 14.00- 16.00/16.30 uur: vrije tijd/siësta/naar behoefte in te delen
 • 16.30 -18.30 uur: meditatie, bewegen, reflecteren
 • 19.00 uur: avondmaaltijd
 • 20.15- 21.00 uur: vriendelijkheidsmeditatie

We starten de eerste dag om 13.00 en eindigen om 15.00 op de laatste dag.

Stilte

Een belangrijk kenmerk van deze retraites zijn de dagen in stilte. Vanaf de tweede dag ben je offline, spreken jullie als deelnemers niet met elkaar buiten de lesruimte en heb je alle ruimte en tijd om met en bij jezelf te zijn. Ik spreek wel voorafgaand aan de meditatiesessies. Verder heb je die dagen een aantal keren een gesprek met mij.
Door zo letterlijk een week afstand te nemen van het normale leven, off-line, stil en onthaast te zijn, krijg je meer zicht op wat op dit punt in je leven belangrijk is. Je ondersteunt hiermee je innerlijke rust, gezondheid en energie.
Er is naast het programma in de middag ruim de tijd om dutjes te doen, te wandelen, fietsen, dagdromen, tekenen of wat jij maar kiest. Ook dit doe je in stilte. Mensen vinden vooral dit deel erg prettig en eerst ook spannend. Maar het werkt om echt jezelf te horen, bij je eigen wijsheid uit te komen.

Onderwerpen die aan bod komen

 • Energiemanagement, zelfmanagement en voorkomen van burn-out
 • Hoe houd je op je werk focus als er veel op je afkomt
 • Leren luisteren naar je eigen wijsheid en er naar handelen
 • Waar word je echt gelukkig van? Wat wil je echt in jouw carrière en in je leven?
 • Hoe kun je jouw gezondheid en veerkracht ondersteunen?
 • Hoe kun je leren jezelf minder te saboteren?
 • Het belang van zelfcompassie
 • Geweldloze Communicatie
 • En wellicht dat wat je graag aan bod wil laten komen

Persoonlijke aanpak

Er is veel ruimte voor vragen. Daarnaast hebben we individuele gesprekken over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Je gaat met veel gereedschappen naar huis, waaronder een concreet plan van aanpak. Een onderdeel van de retraite is namelijk schrijfcoaching. Deelnemers merken dat door deze schrijfcoaching dingen helder worden en daarmee kunnen ze na de retraite nieuwe, effectieve stappen zetten.

Voeding

In de retraites zijn we heel specifiek ook bezig met voedende en heerlijke voeding. We werken deze week onder andere aan een stabiele bloedsuikerspiegel en ontstekingsremmende voeding, zodat je ook hierdoor verder in balans  komt. Samen met huisarts Margreet Teelken en geïnspireerd op het werk van onder andere natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga en professionele koks ontwikkelde ik een menu waardoor je gezondheid ondersteund wordt en je vooral hoop ik enorm geniet! Je wordt verwend met fantastische maaltijden die, zo veel mogelijk, biologisch zijn, met streekproducten, puur en zeer gevarieerd zijn. Deelnemers merken al tijdens de retraite het effect op hun gezondheid, raken geïnspireerd door de creativiteit in de maaltijden en veel mensen gaan daarna thuis ook enthousiast verder met deze manier van gezonder en kleurrijker eten.

Over mij

Ik ben Sietske de Haan en sinds 2000 begeleid ik mensen in het omgaan met stress, en in aandachtiger en compassievoller leven. Vanaf 2005 coach en train ik veel professionals die op zoek zijn om op een gezondere manier het mooiste van zichzelf in de wereld te zetten. Ik ben naast onder andere zeer ervaren mindfulnesstrainer en retraitebegeleidier ook traumatherapeut en werk met de methode Somatic Experiencing. Hiervoor volgende ik de driejarige opleiding bij Body-mindopleidingen.
Daardoor ben ik in de retraites ook altijd extra opmerkzaam of oefeningen voor iedereen geschikt zijn en pas ik ze aan om te voorkomen dat ervaringen je overspoelen. (Traumasensitieve mindfulness.)

Ik kom snel tot de kern en ik onderzoek altijd met je: wat is écht belangrijk voor je? Wat beweegt jou? Wie wil je zijn? Wat wil je echt doen in je leven?

Klanten zeggen over mij: onvoorwaardelijk, veilig, liefdevol, praktisch ingesteld, nuchter, gevoel voor humor. En vooral ook: niet zweverig, maar praktisch.

Het leren toepassen deze week van mindfulness en compassie in je werk en privé-leven, betekent dat je steeds meer kunt doen wat je eigenlijk al weet.

 

Nog een aantal ervaringen van cursisten

Ik heb nog nooit aan een cursus meegedaan, waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb mogen putten. Sietske, jouw liefdevolle aandacht, jouw competentie, jouw passie, jouw respect en humor,…je hebt ons enorm veel geleerd en meegegeven.

Sabine

hoogleraar RUG

Ik heb deze week als intensief, leerzaam en verrassend ervaren en intussen al aan verschillende vrienden aangeraden. Ook in mijn werk geef ik de mindfulnessoefeningen met plezier door aan cliënten.

De opbouw van het programma was prettig. Ik heb Sietske leren kennen als een zorgzame, deskundige, gedreven en zorgvuldige vrouw, die oog heeft voor een passende groepssamenstelling en voor ieders individuele doelen gedurende de week. Er ontstond ondanks de dagen stilte een grote verbondenheid in de groep, heel bijzonder!

Sanne Jacobs

GZ-Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut

Sietske begeleidt vanuit grote kennis, ervaring, betrokkenheid en bovenal: liefde. Ik acht het een voorrecht Sietske te hebben zien werken tijdens deze retraite.

Ton van Huffelen

Acupuncturist en qigongleraar

Wat is je investering voor dit programma?

Ik ben zelf gestopt met vliegen en hoop ook dat jij met de trein komt,
zo ja dan help ik je een handje en krijg je 100 euro korting op onderstaande prijzen.
Kom je met het vliegtuig, dan laat ik via Trees For All 20 bomen planten.

€ 2197  (particulieren) op gedeelde tweepersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 1  coachingsessie van een uur.

€ 2197  (particulieren) op eenpersoonskamer met badkamer op de gang (Gedeeld met een andere kamer), inclusief na afloop 1  coachingsessie van een uur.

€ 2450,- (particulieren) op een ruime éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 1 coachingsessies van een 1 uur via Zoom.

€ 2797,- (zakelijk/werkgever) Op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingsessies van een uur via Zoom.

Regelmatig vergoeden werkgevers deze week als burn-outpreventie of -herstel, loopbaancoaching, of bij een outplacementbudget voor persoonlijke ontwikkeling.
 Mensen zetten verder hun persoonlijk ontwikkelingsbudget in of een persoonlijk opleidingsbudget.

Ondernemers kunnen de kosten als ondernemerskosten aftrekken van de belasting. Informeer voor de zekerheid even bij je eigen accountant of belastingkantoor.
Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Wat krijg je hiervoor?

 • In totaal 6 dagen meditaties, qigong, lezingen, ongeveer  5 á 9 uur per dag.
 • 5 overnachtingen.
 • 3 warme maaltijden per dag.
 • Overdag thee, koffie, water, fruit, noten.
 • Minimaal 2 individuele coachingsgesprekken met mij.
 • Gedurende de hele week ben ik 24 uur per dag beschikbaar voor ondersteuning.
 • De laatste dag gezamenlijke lunch in restaurant aan het strand.
 • Uitgebreide schriftelijke achtergrondinformatie en mp3-bestanden van de oefeningen.
 • Een maand na de retraite één gesprek van een uur via Zoom of telefoon.

Wat is niet inbegrepen?

 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten
 • treinticket (of vliegticket) naar Spanje.

Annulering

Annulering deelname retraite 

Annulering van deelname aan een geplande retraite kan slechts schriftelijk of per e-mail plaatsvinden, per e-mail: info@compassioninbusiness.com.

 • Annulering tot twee maanden voor aanvang: 50% van de  totale som (verblijfs- en trainingskosten).
 • Annulering tussen twee maanden en vier weken voor aanvang kost 75% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten).
 • Annulering vanaf vier weken voor aanvang kost 100% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten).

Mocht je verhinderd zijn, dan kun je wel kosteloos iemand anders jouw plek laten overnemen.

Check bij je reisverzekering wat er mogelijk is aan annulering als je coronaklachten hebt/krijgt.

Bij verschillende reis- en annuleringsverzekeringen valt het hebben van het coronavirus onder de dekking van hun verzekering. (Bijvoorbeeld bij de ANWB.)
Als het hebben van het coronavirus niet onder de dekking valt van je huidige reisverzekering of je nog geen reisverzekering hebt afgesloten, adviseer ik je alsnog een reisverzekering af te sluiten waarbij corona onder de dekking valt of een losse verzekering voor die dekking af te sluiten. Let er daarbij wel op welke termijn (na het boeken van de retraite) de verzekeringsmaatschappij hanteert voor het geldig zijn van de dekking.

Lees hier de algemene voorwaarden

Eerst kennismaken voor je besluit mee te gaan

Heb je al eerder een retraite bij me gevolgd dan kun je je hier aanmelden.

Kennen we elkaar nog niet, aanhebben we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Om samen te kijken:

 • Klikt het tussen ons?
 • Waar loop je op dit moment tegen aan in je werk en of je leven?
 • Wat zijn je doelen met deze retraite?
 • Wat wil je bereiken door deze retraite te volgen?
 • Past mijn manier van werken bij jou?

Na het gesprek besluiten we samen of de retraite je kan helpen jouw stappen te zetten en of je meekan.

Heb je al eerder een training of retraite bij me gevolgd, dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier.  

Of bel of mail me even als je dat liever doet.

06 5051578

Graag tot ziens in Spanje!