Mindfulness- en coachingsretraite in Spanje

Voor bevlogen professionals die op een gezonde manier succesvol willen zijn

Mindfulness- en coachingsretraite in Spanje

Voor bevlogen professionals die op een gezonde manier succesvol willen zijn

Wat is écht belangrijk voor jou?

Ben je een drukbezet mens, misschien als professional of ondernemer?
Ben je te vaak te moe of te druk in je hoofd? Of heb je zelfs burn-outklachten?
Ben je bevlogen omdat je mooie dingen in de wereld wilt zetten, maar heb je regelmatig het gevoel dat je niet doet wat echt belangrijk voor je is?
Heb je het gevoel niet echt te leven en werken vanuit je innerlijke waarden?

In de retraite in Andalusië neem je de regie terug over je leven.
Gebaseerd op wat voor jou echt belangrijk is.

Je beoefent in de retraite intensief evidence-based methodes als mindfulness en compassietraining. Hierdoor gaat  de retraite veel impact hebben op jouw leven en ga jij echt verandering ervaren.

Verder leer je de basis van geweldloze communicatie, zodat ook je (werk)relaties soepeler gaan lopen.

In een kleine groep van maximaal 8 mensen is er veel persoonlijke aandacht en tijd voor individuele coachingsgesprekken met mij, zodat je diepgaand met jouw onderwerpen aan de slag kunt.

Belangrijk om te weten: buiten de lesblokken om is de retraite in stilte, zodat je optimaal met je eigen proces bezig blijft. (Deelnemers zien hier soms eerst tegenop en noemen het later een van krachtigste elementen van de retraite.)

Wil jij investeren in jezelf?
Lees dan verder of vraag meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

”Ik heb vrijwel mijn hele leven gestudeerd, maar tijdens al deze studies niet zoveel geleerd dan wat ik in deze paar dagen geleerd heb!”
Simone, wiskundedocent en mentor

“Voor mij was deze week meditatie met coaching in Spanje een cadeau aan mijzelf. Het bleek een turning point. Ik had al ervaring opgedaan met mindfulness en Zen. Maar deze week kreeg ik mijn stem in figuurlijke zin weer terug en kon ik eindelijk verwoorden wat er in mij rond zong. Voor ieder die twijfelt zou ik willen zeggen: gun jezelf zo’n week!”
Marianne, Arts

DE RETRAITE IS VOOR JOU BEDOELD ALS JE

 • Dingen echt anders wilt gaan doen in je baan, onderneming, privé-werkbalans.
 • Op een keerpunt staat in je carrière en leven.
 • Intensief aandacht / mindfulness en compassie wil ontwikkelen.
 • Voor jezelf wilt onderzoeken wat echt belangrijk is voor je.
 • Misschien te maken hebt met burn-outklachten of dit wilt voorkomen.
 • Met meer mildheid met jezelf wil leren omgaan.
 • Een aantal dagen in stilte wil zijn.

De meeste deelnemers zijn drukbezette professionals.
Maar behalve in de retraite specifiek voor artsen maakt het niet uit welk vak je uitoefent.
Kenmerkend is dat de deelnemers nuchter zijn en echt met zichzelf aan de slag willen.
De leeftijd van de deelnemers is meestal tussen begin dertig en halverwege de zestig.

BEN JE GEÏNTERESSEERD?

Voorafgaand aan deelname heb ik een gesprek met je per telefoon of skype om te kijken of de retraite geschikt is voor je, te horen wat je verwachtingen zijn en wat je graag wilt ontwikkelen.

Praktische informatie

GLOBAAL ZIET HET PROGRAMMA ER ZO UIT:
STILTE
ONDERWERPEN DIE AAN BOD KOMEN
PERSOONLIJKE AANPAK
ONTSPANNING EN VOEDING
GLOBAAL ZIET HET PROGRAMMA ER ZO UIT:
 • 7.00 tot 8.45 uur: qigong buiten en meditatie (vooraf thee en fruit beschikbaar).
 • 9.00 uur: ontbijt.
 • 10.00 -13.00 uur: aandachtsoefeningen en theorie over meditatie, stress, en zie hieronder.
 • 13.00 uur: lunch.
 • 14.00- 16.00/16.30 uur: vrije tijd/siësta/naar behoefte in te delen
 • 16.30 -18.30 uur: meditatie, yoga.
 • 19.00 uur: avondmaaltijd.
 • 20.15- 21.00 uur: vriendelijkheidsmeditatie.

We starten de eerste dag om 15.00 en eindigen na de lunch op de laatste dag.

STILTE

Een belangrijk kenmerk van deze mindfulnessretraites zijn de dagen in stilte. Vanaf de tweede dag ben je offline, spreken jullie als deelnemers niet met elkaar en heb je alle ruimte en tijd om met en bij jezelf te zijn. Ik spreek wel voorafgaand aan de meditatiesessies. Verder heb je die dagen een aantal keren een gesprek met mij.
Door zo letterlijk een week afstand te nemen van het normale leven, off-line, stil en onthaast te zijn, krijg je meer zicht op wat op dit punt in je leven belangrijk is. Je ondersteunt hiermee je innerlijke rust, gezondheid en energie.
Er is naast het programma in de middag ruim de tijd om dutjes te doen, te wandelen, fietsen, dagdromen, tekenen of wat jij maar kiest. Ook dit doe je in stilte. Mensen vinden vooral dit deel erg prettig en eerst ook spannend. Maar het werkt om echt jezelf te horen, bij je eigen wijsheid uit te komen.

ONDERWERPEN DIE AAN BOD KOMEN
 • Energiemanagement, zelfmanagement en voorkomen van burn-out.
 • Hoe houd je op je werk focus als er veel op je afkomt.
 • Leren luisteren naar je eigen wijsheid en er naar handelen.
 • Waar word je echt gelukkig van? Wat wil je echt in jouw carrière en in je leven?
 • Hoe kun je jouw gezondheid en veerkracht ondersteunen?
 • Hoe kun je leren jezelf minder te saboteren?
 • Het belang van zelfcompassie.
 • Geweldloze Communicatie.
 • En wellicht dat wat je graag aan bod wil laten komen.
PERSOONLIJKE AANPAK

Er is veel ruimte voor vragen. Daarnaast hebben we individuele gesprekken over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Je gaat met veel gereedschappen naar huis, waaronder een concreet plan van aanpak. Een onderdeel van de retraite is namelijk schrijfcoaching. Deelnemers merken dat door deze schrijfcoaching dingen helder worden en daarmee kunnen ze na de retraite nieuwe, effectieve stappen zetten.

ONTSPANNING EN VOEDING

Halverwege de retraite is er gelegenheid om een uur een massage te boeken bij een zeer ervaren en toegewijde massagetherapeute. Een aanrader, deelnemers zijn hier heel enthousiast over. Dit is niet bij de prijs inbegrepen. Voor een uur massage betaal je € 35,00.

Voeding
In de retraites zijn we heel specifiek ook bezig met voedende en heerlijke voeding. We werken deze week onder andere aan een stabiele bloedsuikerspiegel en ontstekingsremmende voeding, zodat je ook hierdoor verder in balans  komt. Een van mijn inspiratiebronnen is Rineke Dijkinga. Sinds vorig jaar werk ik met de veganistische kok Tiziana Santi. Zij verwent je met fantastische maaltijden die biologisch, puur en zeer gevarieerd zijn. Deelnemers merken al tijdens de retraite het effect op hun gezondheid, raken geïnspireerd door de creativiteit en veel mensen gaan daarna thuis ook enthousiast verder met deze manier van gezonder en kleurrijker eten.

MINDFULNESS, COMPASSIE, VEERKRACHT

Tijdens de mindfulness- en coachingstraject in Spanje sta je een week aandachtig bij jezelf stil. Je leert concreet effectief stappen te zetten naar een energiek, ontspannen en compassievol leven. In deze intussen bewezen effectieve retraite beoefen je intensief mindfulness en (zelf) compassie, leer je de basis van geweldloze communicatie en gaan we in op thema’s als energiemanagement en voorkomen van een burn-out.

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”

Jon Kabat-Zinn

Over Sietske

Mijn naam is Sietske de Haan. Ik zie er naar uit jou te ontmoeten op een van de intensieve mindfulness- en coachingsretraites. Je na een week in Spanje weer uit te zwaaien en te zien dat je vol energie en vertrouwen bent en dat je straalt. Dat je vol vertrouwen voor je volgende stappen naar huis gaat. Het is wat ik keer op keer meemaak als de taxi de deelnemers weer komt ophalen. Dat gun ik jou ook.

Hiervoor leer je op een gedegen manier het beoefenen van (zelf)compassie en aandacht of mindfulness. Ik stel je in de coaching vragen waar jij je antwoorden op vindt. Deelnemers zeggen op deze manier snel tot de kern te komen. Ze voelen zich veilig en gezien. Daardoor maken mensen snel grote groei door.

Wat ik jou en anderen leer, heb ik na mijn opleidingen en bijscholing eerst in mijn eigen leven uitgetest. Het heeft mijn leven enorm veranderd. Voor ik trainer en ondernemer werd was ik lange tijd lichamelijk erg ziek. Intensieve beoefening van mindfulness en compassie heeft me enorm veerkrachtig gemaakt. Daardoor heb ik grote stappen kunnen zetten in mijn gezondheid en werk en heeft het me gebracht waar ik nu ben.

Sinds 2000 begeleid ik mensen in het omgaan met stress en help ik professionals hun talenten optimaal te benutten. Ik heb sinds 2005 een prachtig bedrijf en een energiek en vervullend leven in Nederland en Spanje. Hier kan ik veel mag betekenen voor anderen. Sinds begin 2014 geef ik deze effectieve retraites in Spanje. Ik blijf zelf ook op retraite gaan.

Wil je ook graag grote stappen zetten in een van de retraites? Onderzoeken of het een goede keus voor jou zou kunnen zijn om mee te gaan? Maak dan een vrijblijvende telefonische afspraak met me. Lees ook hieronder wat andere mensen vertelden. De laatste waren van alle deelnemers 30 procent voor de tweede of derde keer in één van mijn retraites.

Voor jou trainde ik al meer dan 2000 mensen, waaronder veel ondernemers, artsen, psychologen en managers en vele anderen die zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven.

Veel deelnemers hebben al mindfulness gedaan. Maar het is niet noodzakelijk. De begeleiding wordt aangepast aan jouw ervaring.

Wat is de ervaring van cursisten?

In feite heb ik nog nooit aan een cursus meegedaan, waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb mogen putten. Sietske, jouw liefdevolle aandacht, jouw competentie, jouw passie, jouw respect en humor,…je hebt ons enorm veel laten leren en meegegeven.

Sabine

hoogleraar RUG

Ik heb deze week als intensief, leerzaam en verrassend ervaren en intussen al aan verschillende vrienden aangeraden. Ook in mijn werk geef ik de mindfulnessoefeningen met plezier door aan cliënten.

De opbouw van het programma was prettig. Ik heb Sietske leren kennen als een zorgzame, deskundige, gedreven en zorgvuldige vrouw, die oog heeft voor een passende groepssamenstelling en voor ieders individuele doelen gedurende de week. Er ontstond ondanks de dagen stilte een grote verbondenheid in de groep, heel bijzonder!

Sanne Jacobs

GZ-Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut

Sietske begeleidt vanuit grote kennis, ervaring, betrokkenheid en bovenal: liefde. Ik acht het een voorrecht Sietske te hebben zien werken tijdens deze retraite.

Ton van Huffelen

Acupuncturist en qigongleraar

Wat kun je deze week verwachten?

Je investering in jezelf
Inbegrepen zijn:
Niet inbegrepen zijn:
Reis van en naar Spanje:
Annulering:
Je investering in jezelf

€ 1.697,- (particulieren) op een kleinere éénpersoonskamer met gedeelde badkamer, inclusief na afloop 1 coachingsessie van een uur.

€ 1.797,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 1 coachingsessie van een uur.

€ 2.097,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingsessies van een uur via Zoom/Skype.

€ 2497,- (zakelijk) Op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingsessie van een uur via Zoom/Skype.

Zolang je bij mij een traject volgt, kun je altijd vragen stellen per mail of WhatsApp.
Regelmatig vergoeden werkgevers deze week als burn-outpreventie of -herstel, loopbaancoaching, of bij een outplacementbudget voor persoonlijke ontwikkeling.
Mensen zetten verder hun persoonlijk ontwikkelingsbudget in of een persoonlijk opleidingsbudget.

Ondernemers kunnen de kosten als ondernemerskosten aftrekken van de belasting. Informeer voor de zekerheid even bij je eigen accountant of belastingkantoor.
Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Inbegrepen zijn:
 • in totaal 6 dagen meditaties, qigong, lezingen, ongeveer 7 uur per dag.
 • 6 overnachtingen.
 • 3 warme maaltijden per dag.
 • Overdag thee, koffie, water, fruit, noten.
 • Minimaal 2 individuele coachingsgesprekken met mij.
 • Gedurende de hele week ben ik 24 uur per dag beschikbaar voor ondersteuning.
 • Uitgebreide schriftelijke achtergrondinformatie en mp3-bestanden van de oefeningen.
 • Een maand na de retraite één gesprek of drie gesprekken van een uur via Skype, Zoom of telefoon.
Niet inbegrepen zijn:
 • De vlucht.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, (etentje tijdens) uitstapjes.
Reis van en naar Spanje:

Je vliegt naar en van Málaga. Ik verzorg de transfer naar en van het retraitecentrum als je gelijktijdig met de rest van de groep aankomt en vertrekt. De shuttledienst vertrekt meestal vanaf Málaga rond 13.30 uur en levert je op de laatste dag om 8.30 af op het vliegveld. Dus vliegtijden die aansluiten zijn aankomst 13.00 op Malaga en vertrek 17.00 vanaf Malaga.
Vliegtickets kun je boeken via Transavia of een vergelijkingssite zoals Vliegwinkel. (Heb je hulp nodig bij het boeken van vliegtickets neem gerust even contact met ons op.)

Wil je wat langer blijven? Graag voorzie ik je van ideeën voor een langere vakantie. Zeer de moeite waard!

Annulering:
 • Annulering tot drie maanden voor aanvang:  50% van de  totale som (verblijfs- en trainingskosten).
 • Annulering tussen drie maanden en vier weken voor aanvang kost 75% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten).
 • Annulering vanaf vier weken voor aanvang  kost 100% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten).

Mocht je verhinderd zijn, dan kun je kosteloos iemand anders jouw plek laten overnemen.
Voor informatie of aanmelden kun je me mailen of bellen:
 info@compassioninbusiness.com
 of 0031 6-50511578.
Na aanmelding neem ik contact met je op over eventuele gezondheidsklachten en speciale wensen. Ook hoor ik graag waar je deze week aandacht aan wilt besteden.
Ik zie er naar uit een week met je door te brengen in het prachtige Zuid-Spanje!

Wil je eerst nog even wat vragen stellen? Maak hier een afspraak in de digitale agenda of stuur een berichtje of bel me op 06 50511578
Tot ziens in Zuid-Spanje!
Sietske

Klik hier voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Heb je al een kennismakingsgesprek gehad of ben je eerder meegeweest? Klik hier om je aan te melden.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Hierdoor wordt jouw betaling van de reissom gewaarborgd tot na afloop van je boeking. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

15 jaar ervaring

Niet zweverig, maar praktisch

Trainde meer dan 2000 mensen

Ook speciale trainingen voor artsen en leiders

Werkt samen met artsen

Menu