Juiste keuzes maken

Ik schrijf dit vanuit Kerala, Zuid-India.

Ongeveer de laatste plek waar ik mezelf tot voor kort geleden had verwacht. Ik wil namelijk helemaal niet zo vaak en zeker niet zo ver vliegen. India stond ook niet echt op mijn bucketlist. Toch kocht ik twee weken geleden een ticket.

Ik merkte al een tijdje dat ik weer wat meer ruimte voor mijn gezondheid en mezelf moest nemen. Ruimte ook om stil te staan bij waar ik mij meer op wil richten. Eerder had ik al bedacht de maand januari daarvoor vrij te houden.

Maar het wat en hoe van wat ik op een dieper niveau al doorhad, kreeg ik niet helemaal te pakken.

Dus ik ging weer wat langer mediteren. Nam tijd om te schrijven, tijd voor stilte en  tijd voor lange wandelingen om zorgvuldig te onderzoeken wat er nu nodig is.

Ik wilde graag lang op retraite, veel mediteren, maar als ik goed luisterende was dat nu eerst een nee.
Qigong dan? Ook een grote liefde. Daarin wil ik me ook graag verder ontwikkelen.
Maar diep van binnen: ook een nee op dit moment.

Intussen zin en wil om veel te werken. Dat zou ik, als ik niet luisterde, gewoon lekker gedreven kunnen blijven doen: fijn doorschrijven, nieuwe trainingen ontwikkelen, plannen maken, retraites geven.

En steeds weer was er die fluistering van binnen.

Het gevoel dat er iets was wat gezien wilde worden en dat een paar weken aandachtig luisteren nodig had. Dus: enthousiast meegaan op de verleidelijke stroom van inspiratie? Was een nee.

Daarnaast, ook niet onbelangrijk, had ik al een tijd veel pijn in mijn bovenbuik en onderbuik. Mijn galblaas er dan toch maar uit ? Wachtlijsten en het feit dat het ook geen kleinigheid is, deed me onderzoeken of het nog anders zou kunnen.

Was die pijn ook een signaal om even te stoppen?

Zou ik er zelf al iets aan kunnen doen?

Dus wat had mijn lichaam, hart en ziel nodig?Wat fluisterde die heldere stem van binnen me precies toe?

Regelmatig kwam Ayurveda langs, een oude Indiase geneeskunst.

Ooit heb ik veel gehad aan de voedingsadviezen vanuit deze traditie en ik hoorde van een klein ayurvedisch centrum. Na gesprekken met anderen die mij en het centrum kennen en zelf veel hebben gehad aan hun verblijf, zit ik intussen ook in deze ayurvedische kliniek.

Hun motto is: jezelf kennen is jezelf genezen en helen.

Je eigen natuur kennen en respecteren, daar geloof ik helemaal in als kompas voor je leven. De insteek hier is ook weer verfrissend om te ondergaan. Een spannend en vervullend avontuur.

Ik voel me volledig rustig over mijn keus.

Dit klopt.

Over 3 weken weet ik hoop ik ook waarom en hoor je er vast meer over.

En jij?

Herken je het? Dat je soms denkt dingen te willen. Overtuigd bent dat je door kan hollen in wat je doet? En dat er dan van die momenten zijn dat het is alsof je zachtjes maar duidelijk op je schouder getikt wordt door jezelf omdat er iets gezien en gehoord wil worden? Omdat er iets nodig is?

Weet jij dan wat voor jou klopt om te doen of te laten? Hoe herken je dat?
En spannend ook: durf je naar die innerlijke fluistering te luisteren?

In de retraites die in maart weer starten gaan we ook weer volop aan de slag met in alle opzichten gezond leven. Ik heb na alle retraites van de afgelopen jaren een nieuw model ontwikkeld waar ik in de laatste twee retraites mee gewerkt heb en waar mensen erg blij van worden.

Naast de intensieve meditatiedagen in stilte krijg je vanuit dit model elke dag een bijzondere schrijfopdracht om vanuit een diepere laag in jezelf antwoord op een paar belangrijke vragen te krijgen.

Een volgende keer vertel ik je daar meer over.

Wil je zelf ook graag weer heel helder luisteren naar wat jouw leven nu nodig heeft?

Ga dan mee op retraite in Spanje. Bijna elke maand is er een retraite van een week.
Een week naar Spanje komen of als ik in Nederland ben, naar Drenthe kan ook. Dan kun je je vakantie combineren met coaching.
Neem vrijblijvend contact met me om te te kijken wat voor jou he meest geschikt is.

Ik zie ernaar uit je weer te ontmoeten!

Graag tot ziens,

Liefs,

Sietske

Wil je een hele week jezelf trainen in compassievol leven? Kom een week meedoen in Spanje. Werkgevers vergoeden regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan