Ervaringen

VAN DEELNEMERS AAN DE RETRAITES, TRAININGEN en coaching

Ervaringen

VAN DEELNEMERS AAN DE RETRAITES, TRAININGEN en coaching.

Voor mij was de deelname aan een retraite van Sietske in Spanje een cadeau aan mijzelf. Het bleek een turning pointIk had al ervaring opgedaan met mindfulness maar deze week kreeg ik mijn stem in figuurlijke zin weer terug. En kon ik eindelijk verwoorden wat er in mij leefde. De opbouw van het programma is heel goed doordacht en de coaching komt precies op de juiste momenten. De aandacht voor voeding is een belangrijk onderdeel van het geheel: de organisatoren denken aan je lichaam en geest. De omgeving in Spanje is prachtig! Nooit geweten hoeveel je kunt zien als je je blik er maar voor open stelt… Voor iedereen die twijfelt zou ik willen zeggen: gun jezelf zo’n week!

Marianne, arts

Ik heb bij Sietske de training groepscoaching voor artsen gedaan. Samen met collega’s op een kussentje zitten leert je dat zij vaak met dezelfde problemen worstelen als jij. Dit was aanleiding voor mij om daarna een retraite in Spanje te volgen. Het programma gaf me heel veel innerlijke rust. Ik moet er nog steeds aan denken als ik na een drukke dag naar huis fiets, ook als het regent. Dat deert me nu minder dan voorheen. Na een week was ik herboren en weer bestand tegen het leven. Ik kan het iedereen aanraden die ook de behoefte voelt er even uit te breken en aan zichzelf te werken.

Jaap, chirurg UMCG

Sietske heeft me geholpen mezelf beter te leren kennen. Altijd met respect voor mij en mijn situatie stelt ze duidelijke en soms confronterende vragen. Omdat ze oprechte belangstelling heeft kon ze me helpen de vragen te beantwoorden en de uitdagingen aan te gaan. De meditaties helpen daarbij, net zoals de voedingsadviezen. Ik heb daar in mijn werk en ook privé veel aan!

 Klaas, teamleider onderwijs

Dit was een ongekend inspirerende en motiverende week! Ik heb nog nooit aan een cursus meegedaan waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb kunnen putten. Sietske’s liefdevolle aandacht, competentie, passie, respect en humor…Ze heeft ons enorm veel meegegeven. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik hoop dat ik op de een of ander manier in de toekomst opnieuw haar lieve begeleiding mag ontvangen. Ik heb geleerd dat ik niet tegen mijn ziek zijn hoef te vechten en dat chronische ziektes toch ruimte laten voor verbetering – maar ook dat achteruitgang niet het einde van mijn mogelijkheden hoeft te betekenen. De Chi Kung wil ik nog beter leren, de meditaties waren een bron van energie, rust en plezier.

Sabine, hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen

Ik heb vrijwel mijn hele leven gestudeerd, maar tijdens al deze studies niet zoveel geleerd als wat ik in deze paar dagen geleerd heb! Ik ben Sietske daar heel erg dankbaar voor!

Simone, wiskundedocent

Door een week lang mezelf onder te dompelen in mindfulnessoefeningen ben ik het echt in mijn vezels gaan voelen: de zintuigen staan hierdoor nog meer op scherp, het opgejaagde gevoel als gevolg van de drukte uit het dagelijks leven verdwijnt uit mijn lijf en hoofd, en dit geeft uiteindelijk een gevoel van ontspanning. Ik heb de retraite als intensief, leerzaam en verrassend ervaren. Deze training heb ik bij verschillende vrienden aangeraden. En ook in mijn werk als psycholoog geef ik mijn enthousiasme over mindfulness oefeningen met plezier door aan cliënten.

 

Sanne, psycholoog

Ik was op een punt in mijn leven gekomen dat ik door mijn dynamische en drukke baan altijd maar aan het plannen en nadenken was. Ik begon mezelf af te vragen of ik zo nog verder kon en of dit was wat ik wilde. Sietske heeft voor mij een op maat gemaakt programma aangeboden dat geheel was afgestemd op mijn behoefte. Een stuk theorie over geweldloze communicatie was hier een belangrijk onderdeel van. Ik ervaar hier nu nog steeds dagelijks de voordelen van, zowel in mijn werk als privé.

Jaap, hotelmanager

Met haar kennis, vaardigheden en ervaring helpt Sietske me om in contact te komen met mijn eigen wijsheid. Met rust, liefdevolle humor en integriteit stelt ze de juiste vragen en begeleidt ze me bij het mediteren. Sinds Sietske veel in het buitenland is, doe ik af en toe een sessie via Skype. Mooi dat een paar duizend kilometer afstand op die manier geen barrière meer hoeft te zijn!
Sandra, communicatiemedewerker

Als gevolg van een ziekte was de reis nogal een uitdaging voor me, maar iets zei me dat het nu tijd was om het te doen. De week begon voor mij bij aankomst. Huilend en uitgeput van de reis kwam ik aan en werd ik in een liefdevolle omhelzing opgevangen door Sietske. Ze is een brok liefde, aanmoediging en echt een gids in het gezond ziek zijn voor mij.

Tijdens de eerste dagen was het pittig, Al die uren meditatie en de Chi Kung. Dat was even wennen en ook doorzetten. De stiltedagen begonnen al op de eerste dag en nu denk ik, dat is maar goed ook. Door de stilte en meditaties kwam er van alles los. Inzichten kwamen langzaam naar boven. Vanaf de derde dag ontstond in mijn hoofd een waterig zonnetje. Rust kwam over me. Al mijn zintuigen stonden op scherp. Kleuren waren zo prachtig en intens… En ik voelde zo veel: verdriet, onmacht, berusting, een gevoel van vrijheid en later zo veel dankbaarheid. Dankbaar omdat ik mezelf weer kon zien, voor wie ik echt ben. Jolanda…helemaal in haar kracht, blij, gevuld met liefde en vol ideeën. Het stroomde door mijn lichaam en mijn geest.

En weet je wat echt bijzonder is? De ritmestoornissen die me zo geplaagd hebben de afgelopen maanden zijn voor 80 % verdwenen. Heel gek. Terwijl de arts geen mogelijkheden meer zag. Ik heb ook het gevoel dat mijn kompas het weer doet. Mijn kompas wijst naar de toekomst en ik weet heel zeker wat ik hiermee wil doen. Dat is zo gaaf! En mijn energie? Die stroomt door mijn lichaam. Ik voel me blij en sterk. Ik kan mezelf nu opladen, aan de stekker, net als de mobiele telefoon.

Jolanda

Wil je samen onderzoeken hoe ik je verder kan helpen?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

    17 jaar ervaring

    Niet zweverig, maar praktisch

    Trainde meer dan 2000 mensen

    Ook speciale trainingen voor artsen en leiders

    Werkt samen met artsen