Retraite compassievol Leiderschap

(Persoonlijk) Leidinggeven aan Verandering in organisaties

De weg naar een gezond functionerende organisatie kent veel vraagstukken waar een authentiek antwoord op wordt gevraagd. Dat vraagt letterlijk heldere aandacht.

Kun jij in de hectiek van alledag en zeker in tijden van veranderingen, met vaak allerlei moeilijk te definiëren onderstromen, krachtenvelden en emoties, dicht blijven bij wat voor jou en de andere betrokkenen van waarde is?

Visie, missie, waarden, het zijn belangrijke richtinggevers in ons individuele functioneren en in het functioneren van organisaties. Tegelijkertijd kennen we allemaal dat in tijden met veel stress, zoals bij verandering in organisaties, visie en waarden even ver weg voelen en we vooral automatisch reageren. Ongemakkelijk voor iedereen.

Kun jij als leider zijn met de vragen die je tegenkomt? De dagelijkse dynamiek vraagt om snel analyses maken en handelen. Het is daarom voor veel leiders een uitdaging om werkelijk zicht te krijgen op posities, de onderlinge verhoudingen en processen. Om creatieve spanning te dragen. Omstandigheden te creëren waardoor beweging ontstaat. En daarin vooral ook goed voor jezelf te zorgen.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Compassievol leiderschap is een ultieme vorm van persoonlijk leiderschap en  het is een kunst. Een kunst die we kunnen leren.
Mindfulness/aandachtigheid, compassie en emotionele intelligentie zijn krachtige kwaliteiten voor (persoonlijk) leiderschap. 

Het betekent dat we niet geleefd worden door prikkels van buiten of door onze eigen emoties of oordelen, maar dat we vanuit helderheid een bewust en wijzer antwoord kunnen geven op wat de situatie vraagt.

Deze kwaliteiten gecombineerd met de inzichten en handvatten van ‘Het Wiel van Leiderschap en Verandering’ zijn een unieke bron van gezond en effectief leiderschap.
Het Wiel focust op de menselijke kant van verandering als succesfactor. Gebaseerd op de systemische manier van kijken naar wat zich aandient. Het Wiel vertegenwoordigt acht leiderschapsposities die corresponderen met fases en dynamieken in het veranderingsproces. Deze helderheid brengt nieuwe informatie naar boven.

Alles (h)erkennen wat deel uitmaakt van het systeem, dat een plaats geven en opnieuw insluiten, brengt rust en laat de energie weer stromen.

WAT BIEDEN WE?

Een ervaringsgerichte retraite die vraagt om openheid om nieuwe ervaringen op te doen. Ervaringen waarmee je concreet in de eigen praktijk mee aan het werk kunt. Er komt latente kracht beschikbaar bij jezelf en bij de betrokkenen.

Voor wie?

Deze retraite is voor leidinggevenden, consultants, HR-managers en trainers, die professioneel te maken hebben met veranderingen in organisaties. Je bent op zoek naar een proactieve manier om met de vaak onzichtbare maar krachtige dynamieken en condities in organisaties te werken. Je wilt kunnen reflecteren op eigen gedrag, verbanden kunnen zien en verbinding maken met elkaar en wat zich toont. Je wilt leren jezelf te reguleren en weer aanwezig te zijn om de momenten dat je blokkeert of reageert vanuit stress. Je bent bereid om de kracht van aandacht te ontwikkelen en in te zetten.

Resultaten die je mag verwachten:

  • Meer (zelf)regie en zelfregulatie
  • Rust en (zelf)compassie in hectische tijden
  • Meer begrip en compassie voor iedereen in het systeem
  • Meer zicht op tot nu toe onzichtbare onderstromen in de organisatie
  • Helderheid over wat maakt dat tijdens veranderingsprocessen in de organisatie de energie stokt en wat steunt om beweging te genereren. Je krijgt inzicht op een diepere laag en een helder beeld van wat je te doen staat.
  • Concrete handvatten voor interventies die duurzame beweging ten goede brengen.

Aantal deelnemers:

Minimaal 12 en maximaal 16

Waar en wanneer:

Zuid-Spanje: maandag 26 tot en met zaterdag 31 oktober (omgeving Malaga)

Begeleiding: 


Ellie van der Est www.vanderest.com 

Sietske de Haan van Compassion in Business

Beiden hebben hun sporen verdiend op hun eigen vakgebied. Twee trainers die elkaar aanvullen en versterken. Die het individuele verweven met het grotere geheel waar we allen deel van uitmaken. Die bewustzijn vergroten vertalen naar de dagelijkse realiteit, op zo’n manier dat jij er meteen iets mee kunt in de praktijk.

Eerder ontwikkelden en begeleidden ze samen met de training ‘Aandachtig communiceren’ en ‘Walk your Talk’ voor interimmanagers.

Ellie van der Est is organisatieadviseur en coach. Gespecialiseerd in het begeleiden van teams en afdelingen waar spanning de samenwerking belemmert. Ze werkt onder andere in de volgende sectoren: bankwezen, overheid, gezondheidszorg, onderwijs, ICT, luchtvaartmaatschappijen. Ze heeft ervaren dat stagnatie ontstaat doordat het mensen niet duidelijk is wat hun innerlijke drijfveer is en/of ze elkaar misverstaan.

Haar drijfveer is een bijdrage leveren aan een wereld waar mensen respectvol met elkaar omgaan, onder andere door het creëren van oprechte en effectieve relaties. Haar focus ligt op het respectvol zichtbaar en bespreekbaar maken van wat ‘onder de tafel’ blijft. Het systemische werken en de Geweldloze Communicatie zijn de pijlers in haar manier van werken.  In haar eerdere samenwerking met Sietske heeft ze de kracht van aandacht zonder oordeel of mindfulness leren kennen en dit is een onderdeel van haar manier van werken geworden. www.vanderest.com

Sietske de Haan werkt sinds 2005 als mindfulnesstrainer, communicatietrainer en coach en trainde vooral veel artsen en leidinggevenden. Ze is gepassioneerd om de kracht mindfulness te delen omdat ze ziet hoe het je veerkracht vergroot en het de manier is om bewust, wakker en compassievol te leven.

Mindfulness helpt je te blijven zien wat je zelf kunt doen, ongeacht wat er gebeurt en je de kracht te geven het ook te gaan dóen. Haar drijfveer is om aandacht en compassie in te zetten op een nuchtere praktische manier. Ze traint vooral drukbezette professionals in de gezondheidszorg en andere organisaties en ondernemers. Met oog voor het hele systeem.
Simpelweg omdat alles met alles samenhangt.

Om daar meer vorm aan te geven, ziet ze er naar uit je samen met Ellie te inspireren in de retraite Compassievol leiderschap in tijden van verandering.

Nadere informatie:

Binnenkort is er meer informatie beschikbaar over hoe het programma er inhoudelijk uitziet. Stuur ons vast een bericht om als eerste op de hoogte te zijn.

info@compassioninbusiness.com  en 31 (0)6 50511578

info@vanderest.com en + 31 (0)10 4365929 of + 31 (0)6 55 30 40 57

Klik hier voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

“How do we wake up caring more, how do we widen the circle of care”

Tara Brach, meditatieleraar, schrijver en psycholoog

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Hierdoor wordt jouw betaling van de reissom gewaarborgd tot na afloop van je boeking. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

17 jaar ervaring

Niet zweverig, maar praktisch

Trainde meer dan 2000 mensen

Ook speciale trainingen voor artsen en leiders

Werkt samen met artsen