COACHING VANUIT JOUW EIGEN HUIS?
Of (Wandel)coaching in Twente?

COACHING VANUIT JOUW EIGEN HUIS?
Of (wandel)coaching in Twente?

17 jaar ervaring

Niet zweverig, maar praktisch

Trainde meer dan 2000 mensen

Ook speciale trainingen voor artsen en leiders

Werkt samen met artsen

COACHING

Herken je een of meerdere van de volgende vragen?

  • Heb je te vaak last van stress?
  • Of heb je te maken met gebrek aan energie?
  • Heb je burn-outklachten?
  • Ben je op zoek naar nieuwe oplossingen omdat dingen niet maar gaan zoals eerder?
  • Wil je meer focus en rust in je hoofd?
  • Wil je helder krijgen wat echt het belangrijkste is in je leven en werk?
  • Wil je daarna ook echt doen wat jij belangrijk vindt in je leven en daar ook een bestendig gewoontes in ontwikkelen?

Wellicht is dan een (mindful) coachingstraject geschikt voor je.
Ontdek hoeveel energie, voldoening en rust het geeft om het leven te leven dat het beste bij je past. Te leven met onvoorwaardelijk zelfrespect en vriendelijkheid voor jezelf.

Voorafgaand aan de begeleiding is er een vrijblijvend kennismakingsgesprek om met jou te verkennen wat je doelen zijn en of mijn begeleiding bij je past. We gaan pas aan de slag als het tussen ons klikt.

Meestal spreken we na het kennismakingsgesprek een traject af van 7 sessies van een uur die je binnen vijf maanden kunt inplannen plus gebruik van de app met oefeningen.
We kijken wat jou het beste past en waarmee jij het echt effectieve stappen kunt zetten in je werk en-of privéleven.

De meeste klanten die meedoen aan dit traject hebben te maken met burn-out en/of willen bezinnen op welke manier ze de komende jaren willen werken. Ik train vooral artsen, managers, psychologen, juristen, docenten, ondernemers.

Veel werkgevers vergoeden deze coaching.

HOE WERKEN WE TIJDENS DE COACHING?

Als we niet in de zelfde omgeving zijn, werken we via Zoom. Dit hoef jij verder niet aan te schaffen, maar via een link die ik je stuur krijgen we elkaar in beeld.

Als het bij jouw manier van leren past, ga je tussen de sessies ook aan de slag met het beoefenen van mindfulness en zelfcompassie.
Dat betekent dat je tussen de coachingssessies tijd uit trekt om dagelijks minimaal 15 minuten te mediteren. Hiervoor krijg je toegang tot mijn app/ leeromgeving waar de door mij ingesproken oefeningen staan. Deze kun je afspelen op je telefoon of computer. Dit zijn hele nuchtere oefeningen om je focus, aandacht en zelfcompassie te trainen.

Door ook tussen de sessies dagelijks tijd uit te trekken om te oefenen, en daar feedback op te krijgen, ontwikkel jij jezelf stap voor stap in de richting van een leven en wellicht werk waarin jij je thuis voelt. Het helpt je om meer rust in je hoofd te ervaren.

Daarnaast kan ook schrijfcoaching via het GEZONDwerken-model onderdeel zijn van jouw traject, waarbij je door heel gerichte schrijfvragen stap voor stap gaat ontdekken hoe op jij op een Gezonde Manier Succesvol kunt zijn.

Verder pas ik bij een deel van mijn coachingsklanten ook Somatic Experiencing toe, een lichaamsgerichte vorm van begeleiding bij klachten die hun oorsprong hebben in trauma of niet opgeloste stress.

Wat zeggen mensen

Klaas, teamleider onderwijs

Sietske heeft me geholpen mezelf beter te leren kennen. Altijd met respect voor mij en mijn situatie stelt ze duidelijke en soms confronterende vragen. Omdat ze oprechte belangstelling heeft, kon ze me helpen voor mij belangrijke vragen te beantwoorden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. De meditaties helpen daarbij, net zoals de voedingsadviezen. Ik heb daar in mijn werk veel aan, privé ook!

V., arts:
“Alle sessies die ik bij Sietske heb gehad, verliepen via Skype of Face-Time. Het voordeel is dat je in je vertrouwde omgeving een persoonlijk gesprek voert. Verder vond ik zowel de non-verbale als de verbale communicatie prettig verlopen via dit medium. Sietske heb ik ervaren als een doortastende en vooruitstrevende coach.”

Sandra de Jong, communicatiemedewerker:

“Bijna zes jaar geleden had ik mijn eerste gesprek met Sietske. Een kennismakingsgesprek om uit te zoeken of een training MBSR iets voor me zou zijn. Drie trainingen en meerdere meditatiedagen volgden sindsdien.
Met haar kennis, vaardigheden en ervaring, helpt Sietske me om in contact te komen met mijn eigen wijsheid. Met rust, liefdevolle humor en integriteit stelt ze vragen en begeleidt me bij het mediteren. Bij het aanwezig zijn in elk moment.
Sinds Sietske veel in het buitenland is, doe ik af en toe een sessie via Skype. Mooi dat een paar 1000 km op die manier geen barrière meer zijn!“
(Ander half jaar nadat ze dit schreef, is Sandra nog twee keer naar Spanje gekomen voor vervolgcoaching in combinatie met vakantie.)

L. Longarts

De afgelopen jaren is er veel onrust geweest in mijn werk. Afgelopen april ben ik uitgevallen door een burn/bore out.
In juni ben ik begonnen met de coaching bij Sietske via videoverbinding. Dat werkte prima. Ik heb onder andere geleerd:
Mezelf te waarderen. Minder hard voor mezelf zijn, te luisteren naar mijn gevoel / hart en rust creëeren door te mediteren. Ik heb beter leren communiceren en kan beter voor mezelf opkomen.
Ik heb uitgevonden waar de oorzaak van deze burn/ bore out zit en wat ik nodig heb om met plezier mijn werk te kunnen doen. 

Inmiddels ben ik weer vrijwel volledig aan het werk maar wel op een andere manier. Het effect van de coaching in mijn werk is dat ik bewuster mijn poli’s draai en veel beter kan schakelen tussen patiënten. Ik haal meer voldoening uit mijn werk en patienten lijken ook meer tevreden de deur uit te gaan. Wat ook opvallend is is dat de waas die ik al jaren in mijn hoofd had is verdwenen. Dit heldere gevoel is zo’n fijn gevoel en wil ik absoluut niet meer kwijtraken.
Waarom coaching bij Sietske? Allereerst omdat ik een klik had. Maar ook omdat Sietske naar de gehele mens kijkt. In de gezondheidszorg doen we veel vanuit compassie, maar vergeten onszelf vaak. Sietske heeft veel kennis en wat ze adviseert is evidence based en praktisch toepasbaar. Mediteren is voor mij een vast onderdeel van de dag geworden.